Antena 3 CNN Actualitate România a atins aproape 1.000 de cazuri COVID pe zi. Care e, de fapt, numărul bolnavilor. Dr. Marinescu: În mod real...

România a atins aproape 1.000 de cazuri COVID pe zi. Care e, de fapt, numărul bolnavilor. Dr. Marinescu: În mod real...

România a înregistrat marţi un record negativ în ce priveşte numărul cazurilor noi de COVID, respectiv 994 de bolnavi în 24 de ore, iar numărul real ar putea fi, de fapt, mult mai mare, apreciază medicii infecţionişti.

România a atins aproape 1.000 de cazuri COVID pe zi. Care e, de fapt, numărul bolnavilor. Dr. Marinescu: În mod real...
Sursa foto: Antena 3
de Denisa Nedelcu    |    22 Iul 2020   •   12:34

"Întotdeauna, în mod real, cei care sunt infectați sunt mai mulți decât cei diagnosticați. Este o regulă de bază nu numai în România, transmiterea la nivelul populației este accelerată", a declarat medicul Adrian Marinescu, potrivit psnews.ro.

"E greu din păcate să apeși pe un buton și să faci niște schimbări dintr-o dată. Comunicarea trebuie făcută fără să inducă panică, trebuie făcută cu calm și într-un mod constructiv, adică să se explice în plan practic ce au de făcut cetățenii în fiecare zi concret, când merg într-un anumit loc, când nu merg, ce trebuie să facă.

Dr. Marinescu: Nu e vorba doar de ce face fiecare, contează cum se fac autorităţile monitorizarea

Nu e vorba doar de ceea ce face fiecare, dar contează cum se face și monitorizarea autorităților în raport cu aceste lucruri care trebuie respectate și, în al treilea rând, fiecare agent comercial, fiecare organizator trebuie să pregătească lucrurile astfel încât să existe condițiile în care virusul să nu se transmită", adaugă medicul infecționist Adrian Marinescu.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, un nou record de îmbolnăviri în România, respectiv 994 de noi cazuri de COVID-19 în România şi 36 de decese. 

Dr. Virgil Musta a răbufnit: "E şi personal medical care nu crede în COVID". Ce spune medicul din "prima linie" despre scenariul negru al Guvernului

Ce se întâmplă cu cei 4.000 de români bolnavi de COVID care au plecat din spital

Statul ia măsuri în cazul celor peste 4.000 de români bolnavi de COVID-19 care au plecat din spital la cerere sau nici nu au stat internaţi, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a carantinei, a anunţat, marţi, şeful Guvernului.

Astfel, în cazul lor, Direcțiile de Sănătate Publică vor emite decizii prin care bolnavii de COVID care nu au stat internaţi vor trebui stea izolați 14 zile acasă ori internați, dacă simptomele bolii persistă, a declarat premierul Ludovic Orban.

Începe vânătoarea românilor bolnavi de COVID-19 care au ieşit din spital la cerere sau care nu s-au internat deloc.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close