Antena 3 CNN Actualitate România, un nou scandal internațional cu minori. Mai mulți copii muncesc cu ora pentru o megacompanie

România, un nou scandal internațional cu minori. Mai mulți copii muncesc cu ora pentru o megacompanie

România, un nou scandal internațional cu minori. Mai mulți copii muncesc cu ora pentru o megacompanie
de S.T.    |    22 Noi 2016   •   09:22

România este din nou protagonista unui scandal internaţional cu minori.

Publicaţia The Sun a realizat un reportaj care arată cum mai mulţi copii din România, cu vârste de până la 6-7 ani, muncesc cot la cot cu adulții, până la 13 ore pe zi, pentru a asambla jucării pentru o fabrică de ciocolată.

Într-o casă modestă din Carei, Petre, în vârstă de 11 ani şi sora lui Ana, de doar 6 ani, asamblează jucării în ouă de plastic. În fiecare zi, timp de 13 ore, alături de mama lor.

Ulterior, ouăle cu surprize sunt trimise la o fabrică locală şi mai apoi în Ungaria unde urmează să fie învelite în ciocolată.

Cu toate că muncesc ore la rând, familia primeşte o sumă nesemnificativă.

Reprezentanţii ITM Satu-Mare spun că vor efectua verificări la cele două firme implicate în scandalul exploatării prin muncă a minorilor.

În acelaşi timp, Poliţia și cei de la Direcţia de Sănătate Publică vor descinde în scurt timp la sediile celor două fabrici în care se montează jucării.

Reprezentantul uneia dintre firmele subcontractate spune că oamenii nu aveau cum să ambaleze jucării acasă pentru că în firma pe care o conduce totul se face controlat sanitar-veterinar.

 

×
Parteneri
Ce trebuie să știe românii care iau bani pe sticle reciclate
x close