Antena 3 CNN Actualitate Românii au cele mai spaţioase case din Europa

Românii au cele mai spaţioase case din Europa

Românii au cele mai spaţioase case din Europa
28 Ian 2007   •   19:06

Românii trăiesc pe picior mare! Suprafaţa locuinţelor autohtone este în creştere, media depăşind 180 de metri pătraţi. Aceste date ne plasează pe primul loc în topul celor mai spaţioase case din Europa. Asta în timp ce în ţări ca Marea Britanie şi Portugalia suprafeţele scad de la an la an.

În România, în primele 11 luni ale anului trecut s-au eliberat aproape 50.000 de autorizaţii de construcţie pentru locuinţe, suprafaţa medie fiind de 185 de metri pătraţi. Noile clădiri rezidenţiale le depăşesc cu mult pe cele din alte ţări europene. România se află pe primul loc, fiind urmată la mare distanţă de Luxemburg.

În timp ce românii îşi construiesc locuinţe din ce în ce mai mari, britanicii şi portughezii tind spre case din ce în ce mai mici, cu o suprafaţă medie de sub 100 de metri pătraţi.

Românii se aseamănă însă cu nemţii, francezii şi olandezii, unde casele sunt mai mari de la an la an. Dar în niciuna dintre aceste ţări, casele nu depăşesc în medie 140 de metri pătraţi. Dar asta când vine vorba de locuinţele noi. Pentru că cele vechi sunt incredibil de mici faţă de ale noastre.

În Londra, de exemplu, nu contează prea mult suprafaţa, ci locaţia. O agenţie imobiliară britanică vrea să vândă o garsoniera de doar 6 metri pătraţi cu 260.000 de euro. Şi asta doar pentru că este într-unul dintre cele mai exclusiviste cartiere din lume, la câţiva paşi de Hyde Park şi de magazinul Harrods.

Antena 3

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close