Antena 3 CNN Actualitate Românii trăiesc ca în Evul Mediu: Aproape jumătate din populaţie nu are baie în casă

Românii trăiesc ca în Evul Mediu: Aproape jumătate din populaţie nu are baie în casă

Românii trăiesc ca în Evul Mediu: Aproape jumătate din populaţie nu are baie în casă
Sursa foto: Foto:seanx.weblog.ro
24 Feb 2011   •   08:45

În România se trăieşte ca în Evul Mediu. Un raport Eurostat, dat publicităţii de curând, arată că aproape jumătate dintre români trăiesc în condiţii care amintesc mai degrabă de evul mediu. 42% dintre ei nu au toaletă conectată la sistemul de canalizare, în timp ce peste 41% dintre români nu dispun nici măcar de baie sau duş. România este urmată în raportul Eurostat de Bulgaria, în ceea ce priveşte lipsa unei toalete moderne.

În comuna argeşeană Băbana, locuitorii trăiesc ca acum 100 de ani. Nu au canalizare, merg la toaletă în curte şi se spală în albie.Autorităţile încearcă de ani de zile să finalizeze sistemul de apă-canal.

Situaţia este la fel în toată ţara. Un raport Eurostat, dat publicităţii de curând, arată că aproape jumătate dintre români trăiesc în condiţii care amintesc mai degrabă de evul mediu. 42% dintre ei nu au toaletă conectată la sistemul de canalizare în locuinţă, în timp ce peste 41% dintre români nu dispun de baie sau duş.

La distanţă de ţara noastră, pe locul al doilea într-un top al condiţiilor de trai din statele uniunii europene, se află vecinii de la sud de Dunăre. Doar 26% dintre bulgari au toaleta în curte. Letonia e pe locul al treilea, cu 18 procente. Media europeană este de doar 3,5 procente, în timp ce 3,1% dintre repondenţi nu au toalete conectate la sistemul de apă-canal.

Raportul mai arată că aproape 56% din români trăiesc în locuinţe supraaglomerate. Oamenii, în special cei de la blocuri, se plâng şi de calitatea proastă a locuinţelor: un sfert dintre români spun că au igrasie în case.

 

×
Subiecte în articol: romani baie Eurostat
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close