Antena 3 CNN Actualitate Salarii mărite în sistemul sanitar, din ianuarie

Salarii mărite în sistemul sanitar, din ianuarie

Salarii mărite în sistemul sanitar, din ianuarie
30 Ian 2007   •   15:45

Angajaţii din sectorul sanitar ar putea să primească salarii mărite cu cinci la sută chiar din luna ianuarie, potrivit ministrului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei, Gheorghe Barbu, citat de BBC. Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei (MMSSF) a avizat favorabil proiectul de ordonanţă privind majorarea salariilor lucrătorilor din domeniul sanitar, care ar putea fi aprobat în şedinţa de guvern de miercuri, a declarat ministrul Gheorghe Barbu. Potrivit oficialului MMSSF, angajaţii din domeniul sanitar vor beneficia de o majorare a salariilor de 22 la sută, în trei etape, cinci la sută de la 1 ianuarie, doi la sută de la 1 aprilie şi 14 la sută de la 1 octombrie.

Reprezentanţii Federaţiei Sindicale Sanitas au ameninţat luni cu greva generală, nemulţumiţi de faptul că măririle de salarii şi alte drepturi convenite la sfârşitul anului trecut cu guvernul nu au fost încă aprobate. Sindicaliştii au afirmat că Ministerul Muncii şi cel al Finanţelor ar fi refuzat să îşi dea avizul pentru acest proiect. Acesta este rezultatul negocierilor Federaţiei Sanitas cu Ministerul Sănătăţii Publice timp de trei luni şi a dus la suspendarea conflictului de muncă din sănătate, imediat după organizarea grevei de avertisment de la sfârşitul anului trecut.

Federaţia Sanitas a atras atenţia Guvernului că, în situaţia în care până miercuri 31 ianuarie 2007, actul normativ nu va fi aprobat în forma convenită cu Ministerul Sănătăţii Publice, joi Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas va hotărî declanşarea grevei generale în primele zile ale lunii februarie. Conform declaraţiei liderului sindical la greva generală ar urma să participe aproape 100 de mii de salariaţi din peste 500 de unităţi sanitare a căror activitate va fi paralizată pe termen nelimitat.

ROMPRES

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close