Antena 3 CNN Actualitate Salvamontiştii, informaţi iniţial că elicopterul israelian s-ar fi prăbuşit în Zărneşti şi nu în Guţău (VIDEO)

Salvamontiştii, informaţi iniţial că elicopterul israelian s-ar fi prăbuşit în Zărneşti şi nu în Guţău (VIDEO)

Salvamontiştii, informaţi iniţial că elicopterul israelian s-ar fi prăbuşit în Zărneşti şi nu în Guţău (VIDEO)
27 Iul 2010   •   12:37

Salvamontiştii au fost informaţi despre dispariţia unui elicopter în zona Zărneşti în jurul orei 15:40. Ulterior s-a aflat că elicopterul s-a prăbuşit zona Guţău, o zonă dificilă, spun salvatorii montani.

Echipele de salvamontişti, militari şi jandarmi au ajuns marţi la epava elicopterului israelian prăbuşit, într-o zonă numită Curmătura Doamnei. Spaţiul aerian a fost închis pe aproximativ 10 kilometri. Între timp, o echipă de anchetatori israelieni a sosit în România, iar exerciţiul militar comun a fost sistat.

Căutările în cazul elicopterului israelian, prăbuşit în Munţii Bucegi, au fost reluate, marţi dimineaţă. Ceea ce se ştie până acum e că la bordul aparatului se aflau şase militari israelieni şi unul român, care, spun experţii, au avut şanse zero de supravieţuire, în urma impactului.

Militarii participau la un exerciţiu comun şi se pare că principalele ipoteze luate în calcul sunt o eroare de pilotaj şi condiţiile meteo nefavorabile. Martorii spun însă că au văzut că din elicopter ieşea fum, până când a dispărut în munţi. Este pentru prima dată în ultimii ani când ofiţeri străini mor într-un accident produs în ţara noastră.

La bordul elicopterului prăbuşit luni se afla şi militarul român Ştefan Dragnea în vârstă de 31 de ani, arată un comunicat oficial al Ministerului Apărării Naţionale. Dragnea era căpitan de stat major, încadrat la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Aeriene de la Boboc, din judeţul Buzău. Alături de militarul român, în aparatul de zbor, se mai aflau patru piloţi şi doi tehnicieni militari israelieni.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Zarnesti salvamontisti
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close