Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alexandru Rogobete: "Cred în societatea civilă!" | Investiție de 700.000 de euro la Spitalul pentru Pediatrie Pitești, din zona ONG-urilor  

Alexandru Rogobete: "Cred în societatea civilă!" | Investiție de 700.000 de euro la Spitalul pentru Pediatrie Pitești, din zona ONG-urilor  

Secretarul de stat Alexandru Rogobete, responsabil cu implementarea PNRR în Sănătate, promovează proiectul finalizat de renovare a Spitalului pentru Pediatrie din Pitești, la inițiativa ONG-ului "Medici pentru România".

Alexandru Rogobete: "Cred în societatea civilă!" | Investiție de 700.000 de euro la Spitalul pentru Pediatrie Pitești, din zona ONG-urilor  
de Alexandra Dima    |    03 Apr 2024   •   20:37

Proiectul este în valoare de 700.000 de euro, fonduri colectate din zona donațiilor, sponsor principal fiind Kaizen Foundation. 

”Nu lǎsǎm pe nimeni în urmǎ! Eu cred în societatea civilă. Cred în capacitatea acesteia de a interveni, acolo unde sistemul nu o poate face. Cred în puterea dumneavoastră de a coagula sprijin, neprețuit, pentru cei care au într-adevăr nevoie”, a scris secretarul de stat Rogobete pe o rețea de socializare. 

”Mai știu, foarte bine, că ”sistemul” nu face mereu numai minuni. De multe ori sistemul este insuficient, este supra-încărcat, sub-dezvoltat și întins până la limitele rezistenței”, mai arată acesta. 

Peste 30.000 de copii sunt tratați anual în spitalul modernizat și renovat de Medici pentru România. ONG-urile arată că în ultimii 40 de ani, încă de la înființare Spitalul de Pediatrie din Pitești nu a avut nici o investiție majoră, chiar dacă este cea mai mare unitate specializată de profil din regiunea Muntenia. 

⁠Lucrările ample au acoperit o suprafață de peste 1.100 de metri pătrați, inclusiv recompartimentarea spațiului. Toate instalațiile, inclusiv cele de încălzire, sanitare și electrice, au fost refăcute, iar pereții și podelele au fost placate cu gresie și faianță în conformitate cu reglementările în vigoare.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close