Antena 3 CNN Actualitate Sănătate ANTENA3.RO LIVE. Terapeutul Mihai Pascu, despre terapiile complementare

ANTENA3.RO LIVE. Terapeutul Mihai Pascu, despre terapiile complementare

ANTENA3.RO LIVE. Terapeutul Mihai Pascu, despre terapiile complementare
31 Oct 2019   •   15:00

Chiropractica, autohemoterapie, terapii cu ozon, osteopatie, nume ciudate, care ni se pare ca duc undeva spre vrajitorie. Vorbim de fapt despre terapii complementare, care in strainatate sunt privite si primite cu entuziasm.

Terapeutul Mihai Pascu, de la Clinica Eliade, vorbeste cu Maria Coman despre afectiunile care se pot vindeca.

Cu ajutorul acestor tehnici se pot corecta aspectele coerene care vor avea ca efect eliminarea acestor aspecte. Elemenul chiropracticii este faptul ca tesutul uman este comandat prin sistem electric si se bazeaza prin circulatia lichidiana. Daca la nivel celular aceste lichide nu circula cum trebuie apare aceasta avarie. Nu ajung la timp substantele nutritive. Dioxidul de carbon nu mai poate fi eliminat la timp si astfel se instleaza o stare de disfunctie locala suparatoare. Chiropracticianul aplica terapii si imbunatateste ciruclatia lichidiana la nivel celular.

Medicamentul trebuie sa ajunga la destinatar si daca este un blocaj, nu va ajunge. Este o munca de echipa in tot acest proces. Situatia paradoxala este ca este o divizare mare pe categorii de patologii si nu mai exista un sistem de intregrator. Aproape că se ating limitele acestui sistem. Terapiile traditionale au o abordare holisitca. Sunt mici nereguli. Sunt mici ajustari care se fac. Corpul nu este un obiect de lut care se modeleaza. Regenerarea corpului se pastreaza pana la varste inaintate. S-au acumulat multe zone de blocaj si care nu se manifesta clinic si nu se manifesta, iar corpul este depasit iar situatia se schimba.

Chiropractica. Disfunctia este baza tulburarii. Cand o problema este lasata sa evolueze apar tulburari si se ajunge la somatizari, fixari de pozitii. Anumite organe sufera iar sansa sa obtii o recuperare completa se reduce, dar se pot face imbunatatiri.

Osteopatia. Este adevarat ca pana nastem si pana murim, ne luptam cu gravitatia care ne creaza destul de multe probleme de adaptare. Corpul are o capacitate incredibila, dar daca facem miscari gresite, corpul clacheaza. Osteopatia face o evaluare. Tulburarile se pot regla prin manevre de stratching. Sunt persoane care se intreaba. Eu nu fac efort fizic, dar cand ma ridic ma dor muschii. Da, pentru ca o persoana concentrata, focusarea face ca toti muschii sa se tensioneze involutar. Este o stare de alerta. Daca nu facem miscare zilnica...Corpul are nevoie de miscare.

Segventialitatea pe tehnici. Sunt tehnici osteopate care se fac la rece. In jurul articulariilor sunt multe ligamente, tendoane, elemente care sustin pozitia. Bune sau rea. Se fac manevre de relaxare. Prin relaxare, muschiul are un alt tonus. Prin presiune se face o manevra care se aude forma unui pocnet si este foarte bine.

Ozonoterapia. Eu sunt medic si pe langa chinopractica, mai practic si ozonoterapie. Ideea este ca introducerea ozonului imbunateste semniificativ eficacitatea acestei terapii. Exista o trusa despre o linie de recoltare a sangelui si o zona de introducere in vas. Sangele nu intra in contact cu aerul. Se prinde o vena, se extrag 150 ml de sange in vas, iar sangele ozonat se traforma intr-un mix de celule si produce molecule responsabile de efectul terapeutic. Ele devin molecule semnal care au impact asupra intregului organism. O imbunatatire asupra sistemului. Rezultatul este imediat. Este o stare generala de bine. Corpul receptioneaza si primeste semnalele. Ozonul nu este considerata o substanta dopanta, iar sportivii nu o pot folosi. Terapia trebuie insotita de o corectie de alimentatie, dar si de miscare. Beneficiul va fi maxim.

Daca am trage o linie, boala omului modern este boala de miscare. Nu mergem pe jos. Trebuie un mers ritmic si pe o portiune lunga, incat organismul sa isi reseteze setarile. Sunt muschi care trebuie sa se relaxeze. Trebuie sa facem 10.000 de pasi, iar beneficiile sunt incalculabile.

Antena 3 a lansat joia, de la ora 15.00, un nou proiect, antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

×
Subiecte în articol: Maria Coman antena3.ro antena3.ro LIVE
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close