Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cazul transfuziei greșite de la Spitalul CF2: O asistentă, amendată cu 700 de lei

Cazul transfuziei greșite de la Spitalul CF2: O asistentă, amendată cu 700 de lei

Cazul transfuziei greșite de la Spitalul CF2: O asistentă, amendată cu 700 de lei
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    02 Aug 2016   •   14:52

Inspectorii sanitari au sancţionat o asistentă de la Spitalul CF2 din Capitală cu 700 de lei, informează Ministerul Sănătăţii, decizia având legătură cu cazul pacientei căreia i s-a efectuat o transfuzie de sânge greşită. 

"DSP Bucureşti sesizează Colegiul Medicilor pentru continuarea investigaţiilor conform atribuţiilor legale ale acestuia, inclusiv pentru a răspunde la întrebarea dacă vina pentru incidentul transfuzional este de atribuit şi unui medic sau nu", se precizează într-un comunicat al ministerului. 

Următorul termen de verificare a spitalului este de 15 zile începând cu ziua de vineri, 29 iulie, când DSP va controla dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru autorizarea unităţii de transfuzii, arată sursa citată. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a deschis, luni, un dosar penal in rem, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, cu privire la acest caz. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului, după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale ginecologice la Spitalul CF 2, femeii i-a fost transfuzată o altă grupă de sânge decât cea pe care o avea în fapt. Ulterior, pacienta a fost transferată la Spitalul Universitar. Ea a fost detubată de medici, dar se află în continuare într-o stare destul de gravă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: asistenta
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close