Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Avertismentul lui Octavian Jurma, în prag de iarnă: "Vine versiunea cea mai periculoasă din această supă de viruşi"

Avertismentul lui Octavian Jurma, în prag de iarnă: "Vine versiunea cea mai periculoasă din această supă de viruşi"

Cercetătorul independent Octavian Jurma avertizează că provocarea acestei ierni în materie de sănătate va fi coinfecția gripă-COVID.

Avertismentul lui Octavian Jurma, în prag de iarnă: "Vine versiunea cea mai periculoasă din această supă de viruşi"
Sursa foto: Antena 3
de Alexandra Dima    |    18 Oct 2022   •   11:42

Octavian Jurma susține că un al șaptelea val al pandemiei va debuta în România undeva prin luna noiembrie şi că este doar o chestiune de timp să identificăm și în țara noastră versiunea BQ.1.1, care este „cea mai periculoasă din această supă de viruși.”

Cercetătorul susține că este important ca până la debutul unui nou val România să aibă vaccinul bivalent, adaptat noilor tulpini, iar spitalele să fie aprovizionate cu Paxlovid, un antiviral mult mai eficient mai ales pentru cei nevaccinaţi. El a mai atras atenţia şi asupra factorilor agravaţi aduşi de sezonul gripal. 

"Așadar, avem un sistem gripal complicat de acești doi factori: tulpine potențial virulente și un val potențial de COVID care ne așteaptă. Iar o coinfecție gripă-COVID, știm deja de anul trecut, când am avut primele coinfecții, este o boală mai severă decât oricare dintre ele luate separat”, a explicat Octavian Jurma pentru Gândul

Cercetătorul mai susține că nimeni nu îşi mai dorește un nou val al pandemiei, dar situațiile din ultimii aproape trei ani ne-au arătat că este bine ca autoritățile și oamenii să fie pregătiți pentru posibile mutații ale virusurilor și efectele acestora.

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma COVID-19 gripa
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close