Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cel mai puternic antibiotic natural! Se prepară din 4 ingrediente simple: ”Este o adevărată bombă împotriva gripei și a virozelor!”

Cel mai puternic antibiotic natural! Se prepară din 4 ingrediente simple: ”Este o adevărată bombă împotriva gripei și a virozelor!”

Băutură antigripală, sau cel mai puternic antibiotic natural, o rețetă pentru stimularea imunității care ajută la întărirea sistemului imunitar împotriva virușilor care provoacă răceala sau gripa, prevenind în același timp complicațiile virale prin îmbunătățirea răspunsului imunitar.

Cel mai puternic antibiotic natural! Se prepară din 4 ingrediente simple: ”Este o adevărată bombă împotriva gripei și a virozelor!”
Sursa foto: pixabay
de Georgiana Adam    |    20 Ian 2023   •   02:00

Puteți bea acest tip de ceai împotriva gripei pe tot parcursul zilei, pentru a preveni gripa sau ca ajutor în cazul în care deja sunteți bolnav.

Un corp sănătos este cel mai bun mijloc de a evita și/sau combate virusul gripal. Dar dacă ați luat deja gripă, din fericire, puteți folosi ingrediente naturale și ieftine pentru a face o băutură de întărire a sistemului imunitar.

Această băutură pentru stimularea imunității poate ajuta la depășirea mai ușor a simptomelor gripei și poate produce un răspuns imunitar mai puternic pentru recuperare.

Virușii respiratori sunt o cauză majoră a simptomelor bolii asemănătoare gripei la copii și adulți, iar tratamentul antiviral practic este recomandat cât mai curând posibil, în special pentru cei cu sistemul imunitar compromis.

Citeşte şi: Băutura care întăreşte imunitatea. Lidia Fecioru: "Bei seara, a doua zi nu mai ai nimic"

Dacă acționați la primul semn de rău, această rețetă de băutură pentru stimularea sistemului imunitar poate ajuta la scurtarea duratei bolii și la prevenirea complicațiilor. Așa că nu așteptați până când simptomele sunt complet dezvoltate, în acel moment virusul a făcut deja daune și corpul dumneavoastră luptă deja prea mult, spune Olga, autoarea blogului.

Dintre toate ingredientele din această băutură antigripală, usturoiul are un mare avantaj în prevenirea gripei. Este deosebit de puternic împotriva răcelii comune și a gripei. Usturoiul conține compuși care ajută sistemul imunitar să lupte.

S-a demonstrat că acești compuși stimulează celulele imunitare din organism atunci când întâlnesc viruși care provoacă răceala sau gripa și reduc, în plus, severitatea răcelii și gripei. De aceea, usturoiul este cel mai bun ingredient în ceaiul pentru gripă și sezonul rece, potrivit Healthy Taste of Life.

Ingrediente pentru antibioticul natural

Apă sau ceai de plante, precum lămâie și frunze de mentă, ambele cunoscute pentru activitatea lor antivirală și antiinflamatoare. Dacă aveți febră, alternați cu flori de tei. Ceaiul din flori de tei conține compuși bioactivi care favorizează transpirația și astfel poate ajuta la reducerea febrei în mod natural. 

Ghimbir – are potențial antiinflamator, antibacterian și antiviral. Fenolul va ajuta la mascarea aromei de usturoi și la calmarea durerii în gât, la reducerea congestiei și la inhibarea replicării virale în părțile inferioare ale tractului respirator. 

Lămâie – poate ajuta la ameliorarea simptomelor gripei prin ameliorarea durerii sau senzației de zgârietură în gât și atenuând congestia. În plus, Vitamina C pe care o conține promovează absorbția și utilizarea antioxidanților și îmbunătățește gustul acestui ceai antigripal. 

Usturoiul – are peste 200 de fitomolecule biologic active printre care mai multe componente care conțin sulf (cea mai cunoscută este alicina) și mai multe flavonoide, inclusiv quercetina – care au fost raportate că ameliorează o serie de infecții virale în investigațiile preclinice și clinice. 

Usturoiul proaspăt este cel mai bun. Nu utilizați uscat sau capsule! 

Miere – folosiți miere de Manuka (cea mai puternică) sau orice altă miere organică crudă (aceasta este opțională, pentru a îndulci puțin băutura.) 

Cum se prepară băutura antigripală 

1. Într-o cană se adaugă ierburile uscate (menta) și ghimbirul tocat/ ras. Se toarnă peste ele apă clocotită și se lasă amestecul la infuzat până se răcorește. 

2. Odată ce s-a răcorit, puteți zdrobi cățeii de usturoi și să-i adăugați. 

3. Tăiați o lămâie în jumătate, stoarceți-i sucul și adăugați-l în băutură.  

4. Adăugați o linguriță de miere de manuka (de preferință) sau orice miere crudă pe care o aveți la îndemână. Amestecați și beți încet, înghițitură cu înghițitură.  

Supliment pentru un efect mai puternic 

Puteți adăuga, de asemenea, ulei de oregano. Bineînțeles, dacă îi suportați gustul. Conform multor studii, uleiul de oregano (care conține carvacrol și alți fenoli – molecule bioactive din uleiul esențial de oregano) s-a dovedit a avea activități antibacteriene, antivirale și antiinflamatorii puternice. Carvacrolul este considerat sigur pentru consum.

×
Subiecte în articol: ceai antibiotic natural
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close