Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Incidența bolilor de inimă crește în rândul tinerilor. Avertismentul medicilor

Incidența bolilor de inimă crește în rândul tinerilor. Avertismentul medicilor

Tot mai multe cazuri de boli de inimă apar în rândul tinerilor din România. Medicul cardiolog Ștefan Busnatu a explicat pentru Antena 3 CNN care este situația din spitale.

Incidența bolilor de inimă crește în rândul tinerilor. Avertismentul medicilor
Sursa foto: Gettyimages | Moyo Studio
de Ioana Mircea    |    02 Iul 2023   •   10:03

Medicii cardiologi se confruntă cu un val de pacienți, iar numărul prezentărilor în cabinete și în unitățile de primiri urgențe în creștere. Din acest motiv, listele de așteptare sunt uriașe, atât la stat, cât și la privat.

"În ultimii ani, toate schimbările din punct de vedere social, care au fost destul e severe, s-au transformat în boli cardio vasculare. Pe lângă factorii de risc tradiționali, apropo de alimentația precară, activitatea fizică insuficientă și stilul de viață dezechilibrat, avem și un impact destul de mare al stresului și al poluării asupra sănătății noastre.

Lucrurile acestea, cumulate, nu au făcut decât să ducă la instalarea bolilor cardiovasculare, de la vârste din ce în ce mai tinere. Astfel încât ajungem să avem pacienți cu infarct miocardic acut cu o medie de vârstă între 45-50 de ani", a explicat în direct la Antena 3 CNN, Ștefan Busnatu, medic cardiolog la Spitalul Bagdasar Arsenie, din București.

Citește și: Bolile ni se citesc pe față: diagnosticul afecțiunilor prin trăsăturile chipului

×
Subiecte în articol: boli cardiovasculare
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close