Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Temperaturile ridicate grăbesc sezonul alergiilor. Cei mai afectați sunt copiii, avertizează medicii

Temperaturile ridicate grăbesc sezonul alergiilor. Cei mai afectați sunt copiii, avertizează medicii

Temperaturile ridicate din această perioadă grăbesc sezonul alergiilor, avertizează medicii. Simptomele pot fi unele foarte agresive şi de foarte multe ori pot fi confundate cu cele date de viroze.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Feb 2024   •   08:46

Carmen Panaitescu, preşedinta Societăţii Române de Alergologie, a spus duminică, la Antena 3 CNN, că a început să apară polenul de pomi timpurii.

Polenul de pomi timpurii începe să apară în aer odată cu încălzirea vremii şi se menţine până în luna aprilie, mai. 

Rafale de strănuturi, congestie și secreție nazală, lăcrimare sau mâncărimea nasului și ochilor sunt doar câteva dintre neplăcerile pe care primăvară le provoacă persoanelor alergice la polen.

Rinită alergică, conjunctivită alergică și chiar crizele de astm pot exploda în acest anotimp.

Cei mai afectaţi de aceste alergii de sezon sunt cei mici

Simptomele tipice alergiilor sezoniere sunt similare cu cele ale unei răceli: nas înfundat, secreții nazale, strănut, tușe, mâncărime și lăcrimare a ochilor.

În cazurile severe, aceste simptome pot fi însoțite de dificultăți de respirație sau chiar de crize astmatice, declanșate de reacțiile alergice.

Măsuri adjuvante în alergia la polen: Pentru a ne proteja de polen este foarte important ceea ce facem afară. Este indicat să ne acoperim fața fie cu o mască, fie cu ochelari. Când venim în casă trebuie să ne spălăm foarte bine pe față, pe ochi, să ne spălăm părul. Este bine să închidem geamurile și să folosim filtre de aer. 

Este indicat să evitați uscarea hainelor afară pentru a nu se așeza polenul pe ele. De asemenea, atunci când intrați în casă trebuie să vă schimbați de hainele purtate în exterior. De asemenea, este recomandat să nu lăsăm animalele de companie în dormitor, deoarece acestea pot intensifica alergiile de care suferim. 

Când este cazul să consultați un alergolog

Dacă simptomele nu cedează în circa 7 - 10 zile, trebuie să apelăm la un medic care ne va prescrie un tratament corespunzător format din pastile, picături pentru ochi, spray pentru nas. În cazuri selective, medicul ne poate propune o desensibilizare. 

×
Subiecte în articol: alergii polen viroze
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close