Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Este umitor ce se întâmplă dacă mănânci pe întuneric

Este umitor ce se întâmplă dacă mănânci pe întuneric

Este umitor ce se întâmplă dacă mănânci pe întuneric
Sursa foto: foto: pixabay.com
26 Feb 2016   •   23:50
Cercetătorii nu încetează să ne uimească. Când nu putem vedea, organismul consumă exact cât are nevoie, fără a fi influenţat de alţi factori pe care simpla vizualizare a mâncării îi aduce în joc, inclusiv ideea inoculată de mici - de a termina tot ce este în farfurie, scrie puterea.ro.
 
Cercetătoriii de la Universitatea Konstanz susțin sus și tare că, dacă mânânci pe întuneric sau legată la ochi, ai putea slăbi mai uşor.

Există şi o explicaţie ştiinţifică care susţine această observaţie a cercetătorilor germani: pe întuneric, neputând vedea mâncarea înainte de a o consuma, sărim peste etapa în care se produce salivarea şi apariţia sucurilor gastrice în urma contactului vizual cu mâncarea (ceea ce îngreunează procesul de digestie al alimentelor), scrie Csid.ro.

Astfel, cercetătorii consideră că în momentul în care nu poţi vedea mâncarea îi permiţi organismului să fie ghidat de propriile nevoi în timp real, fără a fi influenţat de experienţe din trecut cu acelaşi timp de alimente. Cei care au putut vedea îngheţata au fost ghidaţi şi de senzaţia de saţietate pe care au experimentat-o în trecut şi au optat pentru porţii mai mari.

Coordonatorul studiului doctor Britta Renner este de părere că: "Privarea vizuală a cauzat o disociere pronunţată între consumul real şi cel perceput. Aceast studiu ar putea oferi informaţii care ar putea duce la schimbarea comportamentul alimentar. Aceste rezultate ar putea indica faptul că privarea de informaţie vizuală oferă organismului şansa de a estima senzaţia de saţietate a alimentelor în funcţie de nevoile din acel moment fără a apela la asocierea cu experienţe anteriore."

×
Subiecte în articol: cura de slabire
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close