x close

Infecţiile care pot fi combătute şi prin somn

15 Feb 2019   •   10:17
Infecţiile care pot fi combătute şi prin somn Foto: pexels.com

Somnul poate îmbunătăţi capacitatea celulelor T de a viza anumite ţinte în lupta împotriva infecţiilor, conform concluziile unui studiu recent, citat joi de agenţia Xinhua.

''Această descoperire dezvăluie faptul că somnul are potenţialul de a eficientiza răspunsul celulelor T'', se arată în raportul studiului.

Cercetătorii au explicat că, spre deosebire de condiţiile în care corpul a fost treaz, somnul a îmbunătăţit în semnificativ intensitatea fluorescenţei medie a celulelor T, un tip de limfocite care luptă cu infecţiile din organism.

''Rezultatele noastre demonstrează că o deficienţă de câteva ore de somn este suficientă pentru reducerea capacităţii de aderare a celulelor T de antigen specific'', potrivit concluziilor studiului, publicate săptămâna aceasta în Journal of Experimental Medicine.

Descoperirea ar putea ajuta la dezvoltarea unor noi strategii terapeutice având ca scop îmbunătăţirea capacităţii celulelor T de a viza anumite ţinte, în special atunci când acestea distrug celule canceroase.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

infectii somn
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati