Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicul Gheorghe Burnei oferă consultații din nou: "E cel mai bun ortoped din țară. Sunteți vândută Occidentului!"

Medicul Gheorghe Burnei oferă consultații din nou: "E cel mai bun ortoped din țară. Sunteți vândută Occidentului!"

 Medicul Gheorghe Burnei oferă consultații din nou: "E cel mai bun ortoped din țară. Sunteți vândută Occidentului!"
29 Noi 2017   •   13:33

Medicul Gheorghe Burnei oferă consultații din nou, de această dată într-o clinică privată din București.

Medicul chirurg Gheorghe Burnei oferă de câteva luni consultații în clinica privată Tinos din București. Specializat în chirurgie pediatrică, medicului Burnei i s-a interzis de către instanță să mai profesese într-o instituție de stat, însă are voie să profeseze la privat, dacă vreo clinică este dispusă să îl angajeze sau să colaboreze cu el, scrie greatnews.ro.

Marius Ursuleanu este medic primar ORL și lucrează și în cadrul clinicii ORL a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”, unde opera și medicul Gheorghe Burnei înainte ca presa să facă dezvăluirile care l-au adus în fața justiției. Medicul Marius Ursuleanu a fost extrem de deranjat în momentul în care GreatNews l-a întrebat de ce a luat decizia de a-i permite medicului Burnei să ofere consultații la clinica Tinos.

„Da, și ce-i cu asta? E cel mai bun ortoped, ai înțeles de ce. Pentru că e cel mai bun ortoped de copii din țară la ora actuală. Din cauza aceasta. Face un serviciu României. Dacă dumneavoastră țineți cu forțele oculte ale străinătății e treaba dumneavoastră. Dacă sunteți vândută Occidentului e treaba dumneavoastră. Ați înțeles?”, a comentat Ursuleanu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, la începutul lunii octombrie că medicul ortoped Gheorghe Burnei, trimis în judecată pentru că ar fi primit mită de la pacienţi, rămâne cu interdicţia de a profesa în spitalele publice, inclusiv la Spitalul „Marie Curie”.

CAB a admis o contestaţie a procurorilor şi a desfiinţat o decizie a Tribunalului Bucureşti din 29 septembrie, prin care medicului i se permisese să opereze în spitalele publice.

Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pe 8 iunie, fiind acuzat de mai multe infracţiuni de luare de mită, după ce ar fi cerut bani de la părinţi pentru a le opera copiii internaţi la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti.

Procurorii susţin că există indicii privind săvârşirea de către Gheorghe Burnei a unor infracţiuni contra vieţii şi integrităţii corporale sau sănătăţii, în care victimele sunt minori aflaţi anterior într-o stare de sănătate precară, stare pe care Burnei a agravat-o prin acţiunile sale intenţionate.

 

×
Subiecte în articol: operatie medic Gheorghe Burnei
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close