Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Nutriționistul Mihaela Bilic, despre alimentul care „ne roade precum rugina”

Nutriționistul Mihaela Bilic, despre alimentul care „ne roade precum rugina”

Nutriționistul Mihaela Bilic, despre alimentul care „ne roade precum rugina”
Sursa foto: sursa foto: sursadesanatate.ro
18 Sep 2018   •   18:52

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre efectul dezastruos al zahărului asupra corpului uman.

„Oare cât o să ne mai ia…până vom pune zahărul lângă alcool, tutun și droguri ușoare? Până când vom realiza că nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, care e sedus definitiv și iubește gustul dulce. Când consumăm zahăr se sintetizează substanțe cu efect opiaceu, care au efect anestezic, de calmare a durerii.

Însă cu puțîn obiectivism putem vedea ce rele face zahărul, observând bolnavii de diabet. Această afecțiune parșivă și necruțătoare afectează tăcut tot organismul, după ani de zile de evoluție nu rămâne niciun organ sau sistem sănătos: pierdem vederea, sensibilitatea nervoasă, rinichii, ficatul, pancreasul, circulația sangvină, funcționarea cerebrală, dinții, picioarele… într-un cuvânt ne descompunem. Și cauza este un nivel crescut al glicemiei, adică al zahărului din sânge.

Dincolo de siluetă, zahărul imbătrânește și îmbolnaveste, accelerează reacțiile oxidative din organism, ne roade precum rugină, precum o molie. Ce folos că nu doare…ce periculos că ne place! Iar când realizăm, e prea târziu.

Poate că e un rău necesar, poate că e imposibil să-l eliminăm din alimentație, dar merită să-l reducem drastic! Consumați-l rar și cu moderație, în produse de calitate și care va plac mult. Și sub nicio formă nu-l beți, nu-l consumați în formă lichidă”, a scris Mihaela Bilic, pe pagină să de Facebook

×
Subiecte în articol: nutritionist mihaela bilic aliment
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close