Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Octavian Jurma, replică pentru Florin Cîţu: "Nu, nu toți românii vor simți beneficiile creșterii economice. Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit"

Octavian Jurma, replică pentru Florin Cîţu: "Nu, nu toți românii vor simți beneficiile creșterii economice. Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit"

Octavian Jurma susţine că nu toți românii vor simți beneficiile creșterii economice, pentru că zeci de mii de români nu vor mai fi în viață să le simtă: „Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit”, spune epidemiologul.

Octavian Jurma, replică pentru Florin Cîţu: "Nu, nu toți românii vor simți beneficiile creșterii economice. Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit"
de Claudia Popovici    |    17 Oct 2021   •   23:22

Declarația vine după ce astăzi preşedintele PNL şi premierul demis Florin Cîţu a declarat că românii vor simţi în buzunare creșterea economică, deoarece ar putea primi salarii mai mari din 2022.

În replică, epidemiologul Octavian Jurma a precizat că înainte de a simți beneficiile economice, "cel puțin 200.000 de români vor simți gheara morții sfârtecând plămânii și trupul lor lăsându-i cu sechele pe viață."

„Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit"

„Nu, nu toți românii vor simți beneficiile creșterii economice. Pentru că zeci de mii de români nu vor mai fi în viață să le simtă chiar dacă ar fi adevărate. Înainte de a simți beneficiile economice, cel puțin 200.000 de români vor simți gheara morții sfârtecând plămânii și trupul lor lăsându-i cu sechele pe viață. Cel puțin 20.000 nu vor mai simți nimic în decembrie. De sărbători doar absența lor va fi simțită de cei dragi.

Copii lăsați fără părinții. Părinți lăsați fără copii. Mămici ucise cu copilul lor în burtă. Elevi și profesori uciși în numele educației. Familii întregi ucise într-o săptămâna...De ce? Pentru ce? Ce beneficii economice justifică risipă această inumană de viață? De ce suntem singură țară din lume care își ucide cetățenii pentru bani?”, se întreabă epidemiologul pe pagina sa de socializare

 Mai mult, Octavian Jurma spune că sunt singurele răspunsuri pe care le mai așteaptă de la Guvern, de la Parlament și de la președinte:

„Nu poți avea creștere economică când îţi distrugi sistemul de sănătate publică pentru asta"

„Ei ne-au cerut votul că să guverneze în numele nostru spre binele nostru și vreau să știu unde e binele românilor care mor acum în cadența de metronom, câte unul la fiecare 4 minute. Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit. Fiecare vorba aruncată în vânt este o viață aruncată în vânt. Fiecare zi amânată sunt 400 de vieți curmate.

PS. Până în decembrie se va alege praful de creșterea asta economică, pentru că nu poți avea creștere economică cănd îţi distrugi sistemul de sănătate publica pentru asta. Criza sanitară, va deveni criza umanitară şi criza umanitară va deveni criza economică. Incredibil cata minte au cei care ne conduc cu entuziasm spre prăpastie", a spus epidemiologul Octavian Jurma 

Florin Cîţu: "Bunăstarea românilor se simte deja. România, cea mai mare creştere economică din Europa"

„Lucrurile arată bine”, spune Florin Cîțu, întrebat când se va simți în nivelul de trai al românilor creșterea economică. După un an de stabilizare a economiei, „am început să arătăm din măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare”, declară premierul interimar.

Întrebat, sâmbătă, ce măsuri ar putea lua Guvernul și dacă se gândește la o creștere a salariilor, în contextul în care, în ciuda creșterii economice anunțate, această creștere nu se vede în nivelul de trai al românilor, Cîțu a răspuns că acesta a fost anul în care „am spus că stabilizăm economia”.

„Deja am început să arătăm din măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare: salariul minim este de deja o decizie să crească cu 11% pentru anul viitor, am venit cu acele măsuri de amânare a plății facturilor și vom mai avea câteva măsuri prin care să reducem povara asupra cetățenilor. Vom discuta despre salarii, pensii și alocații la construcția bugetului, dar lucrurile arată bine”, a fost răspunsul premierului interimar.

Întrebat mai departe despre procentul cu care vor crește pensiile din 1 ianuarie 2022, Cîțu a răspuns: „nu s-a stabilit încă procentul, dar eu spun, având în vedere rezultatele economice pe care le avem până acum, că vom discuta și s-ar putea să fie o dinamică diferită de ceea ce am avut până aveam preconizat”.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close