Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Infecțiile din spitale, scăpate de sub control. Ministrul Cadariu: Nu avem capacitatea să le identificăm pe toate

Infecțiile din spitale, scăpate de sub control. Ministrul Cadariu: Nu avem capacitatea să le identificăm pe toate

Infecțiile din spitale, scăpate de sub control. Ministrul Cadariu: Nu avem capacitatea să le identificăm pe toate
04 Feb 2016   •   00:31
România nu are capacitatea de a identifica toate infecțiile nosocomiale (din spitale - n.r.), una dintre cauze fiind lipsa personalului, a afirmat, miercuri seară, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu.
 
"Nu avem capacitatea de a identifica toate infecțiile. (...) Situația este de așa natură, că în acest moment nu avem capacitatea de a pune în evidență toate aceste infecții, în mod evident sunt probleme inclusiv cu contractul de management, lipsa personalului și a unor proceduri și a capacității. Sunt mult prea puțini specialiști în România care să poată să pună în evidență aceste infecții conform procedurilor standardizate din statele dezvoltate", a afirmat ministrul într-o emisiune la Realitatea TV, potrivit agerpres.ro.
 
El a adăugat că ar trebui să existe o echipă multidisciplinară la nivelul fiecărui spital.
 
"În mod optimal ar trebui să avem și aici o echipă multidisciplinară din care să facă parte un epidemiolog, un microbiolog, un medic infecționist și chiar un farmacist clinician specializat, care să discearnă cum este bine să se roteze antibioticele, care să fie și când să fie utilizate. Folosirea abuzivă a antibioticelor este o cauză care poate să conducă la infecțiile nosocomiale", a explicat ministrul Sănătății.
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close