Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sorina Pintea, despre epidemia de gripă: Circulaţia intensă a virusului se va menţine inclusiv în februarie

Sorina Pintea, despre epidemia de gripă: Circulaţia intensă a virusului se va menţine inclusiv în februarie

Sorina Pintea, despre epidemia de gripă: Circulaţia intensă a virusului se va menţine inclusiv în februarie
Sursa foto: Foto: Facebook/Sorina Pintea
30 Ian 2019   •   11:02

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat, miercuri, că România se confruntă cu o epidemie de gripă, având a treia săptămână epidemică.

„Da, s-a constatat epidemie, având a treia săptămână epidemică. Gripa evoluează pe tot teritoriul ţării, chiar dacă la intensităţi diferite. Din fericire, această gripă este datorată unei tulpini care are forme uşoare şi medii de manifestare. Tulpina este inclusă în vaccinul achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii şi în vaccinurile existente în România. Specialiştii estimează că această circulaţie intensă se va menţine inclusiv în februarie”, a afirmat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Sorina Pintea a spus că obiectivul MS este reducerea numărului de cazuri severe şi de decese din cauza gripei.

Potrivit ministrului, au fost comandate suplimentar 30.000 de vaccinuri pentru populaţia cu risc, care vor fi distribuite în ţară începând de joi, la direcţiile de sănătate publică ce au solicitat aceste doze.

Citește și: Epidemie de gripă. Ce înseamnă declararea epidemiei de gripă în România

Autorităţile au anunţat marți seară 54 de decese cauzate de gripă. Cea mai tânără dintre ultimele victime este o femeie de 34 de ani care suferea şi de alte afecţiuni şi nu fusese vaccinată.

×
Subiecte în articol: Sorina Pintea epidemie gripa
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close