Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană România, ţara cu cea mai mare rată de îmbolnăvire de gripă din Uniunea Europeană. La cât a ajuns numărul de cazuri

România, ţara cu cea mai mare rată de îmbolnăvire de gripă din Uniunea Europeană. La cât a ajuns numărul de cazuri

România, ţara cu cea mai mare rată de îmbolnăvire de gripă din Uniunea Europeană. La cât a ajuns numărul de cazuri
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
29 Ian 2019   •   23:20

Autorităţile au anunţat marți seară 54 de decese cauzate de gripă. Cea mai tânără dintre ultimele victime este o femeie de 34 de ani care suferea şi de alte afecţiuni şi nu fusese vaccinată.

Ultimele raportări la nivel european arată că România este ţara cu cea mai mare rată de îmbolnăvire de gripă din Uniune, deşi încă nu s-a declarat epidemie.

Patru dintre copiii cu gripă internaţi la secţia de pediatrie din Bacău au doar câteva luni. Accesul în unitatea sanitară a fost restricţionat, dar doctorii spun ca rudele insistă să viziteze bolnavii. Şi nu respectă nici regulile banale de igienă, scrie stirileprotv.ro.

La nivel naţional sunt până acum peste 4.500 de cazuri de gripă.

Ultimele raportări la nivel european arată că România este ţara cu cea mai mare rată de îmbolnăvire din Uniune, însă până acum nu s-au îndeplinit criteriile pentru a declara epidemie de gripă.

Regulile pentru declararea epidemiei sunt stabilite nu la nivel naţional, ci de OMS. Conform acestora, fie avem 3 săptămâni consecutive cu caracter epidemic, fie se înregistrează 1500 de cazuri la 100.000 de locuitori.

În jurul nostru, autorităţile din Bulgaria au declarat epidemie în 28 regiuni, iar în Ungaria la nivel naţional. Alte ţări ca Franţa, Italia, Spania şi Portugalia se confuntă cu o răspândire a virusul gripal mult mai mare faţă de noi.

Estimările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sunt îngrijorătoare: gripă ar putea ucide în acest sezon până la 650.000 de oameni la nivel mondial, iar una din cauze, spun specialiştii, este rata mică de vaccinare.

×
Subiecte în articol: gripa România
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close