Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Greșeala pe care o fac majoritatea tinerilor din ziua de azi! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Nu trebuie să o faci! Creierul e un organ foarte sensibil!”

Greșeala pe care o fac majoritatea tinerilor din ziua de azi! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Nu trebuie să o faci! Creierul e un organ foarte sensibil!”

Prof. dr. Vlad Ciurea susține că este o greșeală, făcută de majoritatea tinerilor, care poate duce la probleme de sănătate, și nu numai.

Greșeala pe care o fac majoritatea tinerilor din ziua de azi! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Nu trebuie să o faci! Creierul e un organ foarte sensibil!”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    02 Sep 2023   •   08:00

„Din nefericire, populația foarte tânără vrea să facă foarte multe. Nu putem, iar creierul nu primește atâtea comenzi câte vrem noi să-i dăm”, a explicat reputatul neurochirurg.

„Vrei să faci față și simți că nu mai poți, puțin repaus este minunat. Atunci, dintr-o dată, se liniștește creierul. Celulele nervoase sunt vascularizate, primesc oxigen și ceea ce le place cel mai mult, glucoză, și încep să se simtă bine”, a mai explicat prof. dr. Vlad Ciurea

Citește și: Băutura care distruge creierul! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Se degradează, se stafidește!” Este consumată aproape zilnic de mulți români

„Lucrurile trebuie luate pas cu pas, nu toate odată. Nu trebuie să-i dai creierului două comenzi pentru că amândouă vor ieși prost. Este adevărat! Uitați-vă ce se întâmplă în circulație când cineva vrea să și conducă, să și dea mesaje pe telefon”, a mai spus medicul.

„Creierul e un organ foarte sensibil și trebuie să-i respectăm regula celor trei de opt. Opt ore de muncă, opt ore de somn, opt ore de activități de rutină zilnică”, a conchis Vlad Ciurea, potrivit DCNews.

Dulciurile sănătoase, care plac creierului

Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat și că dulcele este extrem de important pentru creier, însă nu orice dulce! Există câteva alimente care sunt pe placul creierului și care au efecte extrem de benefice: ”Nu-i place orice! Este un organism foarte mofturos!”

”Să mergem puțin spre dulce, dar dulcele care îi place creierului. Nu-i place orice! Este un organism foarte mofturos.

Trebuie să îi dai miere, ciocolată seacă, nu însiropată.

Citește și: Fenomenul care afectează grav creierul! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Nu doar creierul, întreg organismul! Partea cerebrală suferă imens!”

Cacao iar este foarte bună pentru activitatea cerebrală!

Să se mănânce mâncăruri seci, carne cât mai seacă, cât mai fără grăsime, carnea de curcan este recunoscută, pentru că are calorii reduse, peștele slab și salată, salată, salată”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close