Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Voichiţa Lăzureanu explică beneficiile pastilei anti-COVID: "Este un prim pas de tratament al pacienților acasă şi în spital. Rezultatele sunt promiţătoare"

Dr. Voichiţa Lăzureanu explică beneficiile pastilei anti-COVID: "Este un prim pas de tratament al pacienților acasă şi în spital. Rezultatele sunt promiţătoare"

Voichița Lăzureanu, medic infecționist la spitalul Victor Babeş din Timişoara a explicat ce beneficii aduce pastila anti-COVID creată de Merck, care a fost aprobată în Marea Britanie, în lupta împotriva pandemiei.

Dr. Voichiţa Lăzureanu explică beneficiile pastilei anti-COVID: "Este un prim pas de tratament al pacienților acasă şi în spital. Rezultatele sunt promiţătoare"
de Claudia Popovici    |    04 Noi 2021   •   17:21

Marea Britanie este prima ţară din lume care aprobă pastila anti-Covid-19.  Agenția de reglementare a medicamentelor (MHRA) recomandă ca Molnupiravir, pastila anti-Covid, să fie folosită cât mai curând posibil după un test COVID-19 pozitiv și în termen de cinci zile de la apariția simptomelor.

Acesta este primul tratament antiviral oral pentru COVID-19 care a fost aprobat, unda verde venind chiar înaintea potențialei autorizații de reglementare din SUA.

Voichița Lăzureanu, medic infecționist la spitalul Victor Babeş din Timişoara, a explicat beneficiile acestui tratament în lupta cu pandemia.

„Important că se utilizează pe cale orală, deci pot fi administrate acasă de către pacienți în forme uşoare şi moderate de boală. Este un prim pas de tratament al pacienților atât în spital cât şi la domiciliu. Ştiu un centru privat care a testat acest medicament pe pacienţii ambulatorii deci neinternați.

 "Este un prim pas de tratament al pacienților acasă şi în spital. Rezultatele sunt promiţătoare"

Se pare că sunt foarte promițătoare, peste 50% eficiență în ceea ce privește spitalizare şi decesul, deci jumătate din acești pacienți nu au mai ajuns către spitalizare şi cel puţin în ultimul studiu de fază doi niciun pacient nu a decedat.

Vorbim de persoane nevaccinate cu risc de progresie severă a bolii, adică vârstă de peste 60 de ani sau unul dintre alți factori de risc cum ar fi diabetul, obezitatea, boala cardiovasculară, boala renală, cancere.

Nu este de uz pentru toţi pacienţii au fost diagnosticați cu SARS-COV-2. Sper că după autorizaţia europeană să fie şi România capabilă să îl aprobe pentru uz", a spus medicul Voichița Lăzureanu la Antena 3. 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close