Antena 3 CNN Actualitate Scandal de şpagă în echipa lui Iohannis. Numele lui Blaga apare în dosarul EADS

Scandal de şpagă în echipa lui Iohannis. Numele lui Blaga apare în dosarul EADS

Scandal de şpagă în echipa lui Iohannis. Numele lui Blaga apare în dosarul EADS
de S.T.    |    05 Noi 2014   •   16:55

Numele lui Vasile Blaga apare în dosarul EADS, potrivit informaţiilor prezentate în exclusivitate de România TV.

UPDATEVasile Blaga neagă acuzaţiile de şpagă. "Nu-l cunosc pe Claudiu Florică"

Liderul PDL este acuzat că a luat 80.000 de euro mită în cel mai mare dosar de corupţie din România, iar banii ar fi fost folosiţi pentru finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2004. Dezvăluirea a fost făcută în faţa procurorilor de către un martor în acest dosar.

Claudiu Florică l-a denunţat pe Vasile Blaga, ministru de interne în perioada în care s-a semnat contractul pentru securizarea frontierelor, că a luat mita de 80.000 de euro. Acelaşi martor a mai declarat că Vasile Blaga s-a înţeles asupra mitei în mod direct cu Siveco România. De altfel, în primăvara anului 2005, Claudiu Florică ar fi spus apropiaţilor că a fost înşelat de Vasile Blaga, noul ministru de interne, care îi promisese sprijinul înainte de alegerile din 2004, în schimbul sponsorizării campaniei electorale.

Claudiu Florică susţinea că a fost exclus de către Vasile Blaga din circuitele neoficiale de dare şi luare de mită, dar că acesta (Vasile Blaga- n.red.) s-a înţeles asupra mitei în mod direct cu Siveco România, prin Irina Socol şi Gabriel Sadoveanu şi EADS prin Alexandru Georgescu fără să îl mai includă pe Claudiu Florică în aceste negocieri. (...) Prin urmare, valoarea a fost redusă la 524 de milioane de euro, dar s-a păstrat mecanismul care permitea existenţa unei valori a contractului mult mai mare, (...) cu alte cuvinte a profitului EADS exagerat din care urmau să fie plătite mitele către persoanele implicate din MAI, respectiv Vasile Blaga.

Contractul pentru securizarea frontierelor României a fost atribuit concernului EADS fără licitaţie, prin hotărâre de guvern, în august 2004, la o valoare de aproape un miliard de euro.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close