Antena 3 CNN Actualitate Scandalul "Spiru Haret": Universitatea va sesiza comisia de abuzuri din Parlament

Scandalul "Spiru Haret": Universitatea va sesiza comisia de abuzuri din Parlament

Scandalul "Spiru Haret": Universitatea va sesiza comisia de abuzuri din Parlament
24 Iul 2009   •   14:02

Universitatea Spiru Haret va sesiza comisia de abuzuri din Senat şi Camera Deputaţilor cu privire la campania dusă de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, împotriva instituţiei particulare de învăţământ.

Anunţul a fost făcut, vineri, de către reprezentanţii Spiru Haret, care susţin că Universitatea a avut mult de pierdut din cauza scandalului referitor la diplomele de absolvire.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei continuă controlul la Universitatea Spiru Haret. Tot ei spun că neregulile găsite până în prezent sunt suficiente pentru a închide instituţia de învăţământ.

Potrivit ministrului Educaţiei, Universitatea Spiru Haret nu poate să organizeze admitere pentru specializările neautorizate până nu intră în legalitate, însă şefii universităţii nu sunt de acord cu această măsur.

Scandalul de la Universitatea Spiru Haret devine mărul discordiei şi la nivelul coaliţiei de guvernare. După ce premierul a propus asumarea răspunderii în faţa parlamentului pe pachetul de legi pentru educaţie, liderul social-democraţilor, Mircea Geoană, îl acuză pe acesta că îi face jocurile preşedintelui Traian Băsescu.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close