Antena 3 CNN Actualitate Carnea de vită a devenit un lux. Preţurile au ajuns la peste 100 de lei/kg

Carnea de vită a devenit un lux. Preţurile au ajuns la peste 100 de lei/kg

Carnea de vită devine un lux! Antricotul sau muşchiuleţul depăşesc 100 de lei pe kilogram în anumite băcănii din Bucureşti.

Carnea de vită a devenit un lux. Preţurile au ajuns la peste 100 de lei/kg
Sursa foto: Hepta
de Roana Rotaru    |    27 Apr 2022   •   12:13

Preţul bovinelor vii la intrarea în abatoare a crescut cu 30% în ultimul an, potrivit datelor comisiei de clasificare a carcaselor.

În supermarket, pulpa de viţel fără os se apropie de 50 lei/kg.

În băcăniile din zona centrală a Capitalei, muşchiuleţul de viţel şi antricotul depăşesc 100 lei/kg

Carnea de vită este mai scumpă, pentru că cererea este mai mare decât oferta, efectivele din bovine sunt în scădere.

Fermierii plătesc mai mult pentru furaje, iar procesatorii au preţuri mai mari cu utilităţile.

Carnea de vită se va scumpi şi mai mult

Claudiu Daviţoiu, fermier şi crescător de vite, a explicat, în exclusivitate la Antena 3, că preţul la carnea de vită se va scumpit şi mult în perioada următoare.

"Preţurile au crescut din cauza creşterilor generale care au avut loc pe piaţa românească. A crescut energia, îngrăşămintele, motorina. În al doilea rând, noi care producem carne de bovină, până acum lucram în pierdere.  Vă dau o veste proastă-  carnea de vită se va scumpi şi mai mult. În primul rând se va scumpi, pentru că nu mai sunt efectivele necesare în ţară. În al doilea rând, importurile de carne de vită o să fie din ce în ce mai greu de făcut, iar noi producătorii trebuie să ne scoatem cheltuielile. Eu ca să ajung cu un tăuraş la 100 de kilograme, de când s-a născut, să îl ţin 100 de zile, să îl fac de 100 de kilograme, mă costă 15-16 milioane. Deci asta ar însemna ca eu să vând kilogramul de carne de vită în viu, cu 15 lei. Anul trecut l-am vândut la 6 lei, la 8 lei. Ultimul preţ la care l-am vândut acum, a fost la 10 lei. Deci noi nu mai putem să rezistăm cu preţurile actuale, deci neapărat va trebui să mărim preţul. Crescătorii de vaci nu au mai ţinut tăuraşii pentru carne, pentru că ieşeau în pagubă. Noi acum trebuie să îi ţinem, dar neapărat trebuie să creştem preţul, pentru că nu mai putem să rezistăm", a declarat fermierul, în exclusivitate la Antena 3.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close