Antena 3 CNN Actualitate Scurgeri de gaze, la blocul devastat de explozie în Călăraşi. Furnizarea utilităţilor, reluată pentru o parte din apartamente

Scurgeri de gaze, la blocul devastat de explozie în Călăraşi. Furnizarea utilităţilor, reluată pentru o parte din apartamente

Scurgeri de gaze, la blocul devastat de explozie în Călăraşi. Furnizarea utilităţilor, reluată pentru o parte din apartamente
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    27 Dec 2013   •   19:27
Update 19.27 - Furnizarea gazelor a fost reluată, vineri seară, pentru 32 de apartamente din blocul din Călăraşi afectat de explozia din seara de Crăciun, singura scară care nu va beneficia de alimentare cu utilităţi fiind cea unde s-a produs deflagraţia, informează Mediafax.

Lucrătorii Distrigaz au reluat  furnizarea gazelor pentru 32 de apartamente de pe patru din cele cinci scări ale blocului, iar pe parcursul procesului de realimentare specialiştii se află la faţa locului, a declarat şeful Biroului Comunicare de la GDF Suez, Amalia Anghel.

Aceasta a precizat că pe scara unde a avut loc deflagraţia şi unde sunt opt apartamente nu va fi reluată alimentarea cu gaze.

_____________________________________

Ştirea iniţială 16.37


Scurgeri de gaze la alte două scări ale blocului din Călăraşi care a sărit în aer în seara de Crăciun. Cel mai probabil este vorba de o defecţiune la sistemul din interiorul blocului.

Cel mai probabil, alimentarea cu gaze nu va fi reluată în această seară.

Cheia rezolvării enigmei exploziei de la Călăraşi pare să fie un furtun secţionat la instalaţia de gaze, în apartamentul în care s-a produs deflagraţia.

Anchetatorii au ridicat în această dimineaţă şi aparatul de măsură cu care angajaţii Distrigaz au verificat blocul înaintea producerii exploziei.


Angajaţii cafenelei de la parterul blocului le-au declarat anchetatorilor că au sesizat de două ori echipele Distrigaz, din cauza mirosului. La câteva minute de la ultima verificare a celor de la Distrigaz, blocul a sărit în aer. Reprezentanţii Distrigaz au evitat iniţial să dea răspunsuri clare cu privire la verificările care s-au făcut în imobil înainte de explozie.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi distrugere.

În urma deflagraţiei din seara de Crăciun, o persoană a murit, alte şase sunt rănite şi 14 familii au rămas pe drumuri, după ce explozia le-a devastat locuinţele.

Antena 3 a reuşit să obţină în exclusivitate primele imagini din interiorul blocului devastat de explozia de la Călăraşi.

Răsturnare de situaţie în cazul exploziei de la Călăraşi. Se ştia că va avea loc o explozie

Noi imagini din blocul devastat de explozie, în Călăraşi


×
Subiecte în articol: explozie Calarasi
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close