Antena 3 CNN Actualitate Explozie într-un bloc, în seara de Crăciun: un mort şi şase răniţi. Imagini cu blocul avariat

Explozie într-un bloc, în seara de Crăciun: un mort şi şase răniţi. Imagini cu blocul avariat

Explozie într-un bloc, în seara de Crăciun: un mort şi şase răniţi. Imagini cu blocul avariat
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    25 Dec 2013   •   23:36
Update 23.36 - O mare parte dintre locatarii blocului afectat de explozia din municipiul Călăraşi îşi vor petrece noaptea la rude sau la prieteni, deşi autorităţile locale le-au pus la dispoziţie un spaţiu de cazare provizoriu, în timp ce două familii vor rămâne în apartamentele avariate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, a declarat că, în urma exploziei produse într-un bloc din municipiu, s-a constituit o comisie de anchetă condusă de prefectul judeţului, George Iacob, din aceasta mai făcând parte primarul Dan Drăgulin şi şefi de deconcentrate.

Astfel, autorităţile locale au decis să pună la dispoziţia familiilor ale căror apartamente au fost afectate de explozie un spaţiu de cazare provizoriu.

Mulţi dintre oameni au preferat însă să îşi petreacă noaptea la rude sau prieteni, în timp ce două familii au rămas în imobilul afectat de deflagraţie, a precizat Ovidiu Tătăranu.

Update 23.16
- Echipele Distrigaz Sud Reţele au constatat, din primele cercetări, că explozia s-a produs pe instalaţia de utilizare a gazelor naturale, în urma investigaţiilor tehnice nefiind depistate scurgeri de gaze pe branşamentul imobilului sau pe reţeaua de distribuţie din zonă.

Echipele Distrigaz Sud Reţele au oprit alimentarea cu gaze a imobilului şi au securizat perimetrul. Acestea au constatat, din primele cercetări, că expozia s-a produs pe instalaţia de utilizare a gazelor naturale.

De asemenea, în urma investigaţiilor tehnice s-a constatat că nu au fost depistate scurgeri de gaze pe branşamentul blocului sau pe reţeaua de distribuţie din zonă.  Reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele au precizat că cercetarile sunt în curs pentru stabilirea cauzelor exploziei de către organele abilitate.

Aceştia au pecizat că în urma incidentului imobilul a fost parţial afectat.

Update 23.00 - Una dintre persoanele rănite în explozie va fi transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, potrivit Mediafax.

El a precizat că, în urma investigaţiilor, medicii vor decide dacă victima va rămâne internată la Spitalul Floreasca sau va fi transferată la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

Update 20.05 - O persoană din cele rănite în explozia de miercuri seara a murit, iar alte şase sunt rănite, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, Ramona Tudor, potrivit Mediafax.

Victima este o femeie de 46 de ani, a mai precizat reprezentantul Poliţiei.
__________________________________________

Ştirea iniţială 18.23

Circa 10 apartamente dintr-un bloc din Călăraşi au fost distruse de o explozie, iar şase persoane au fost transporate la spital, în urma deflagraţiei.

"Se intervenine cu patru autospeciale cu apă şi spumă. (...) Cel mai vizibil afectate sunt aparartmentele de la parter, etajele 1 şi 2", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, Ştefan Ovidiu Tătăranu, miercuri, la Antena 3.



Întregul bloc a fost evacuat.

Explozia nu a fost urmată de incendiu.





×
Subiecte în articol: explozie Calarasi
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close