Antena 3 CNN Actualitate Se crede un "Mesia călare pe un Rolls Royce". Cât de pătată este reputaţia lui Dan Diaconescu

Se crede un "Mesia călare pe un Rolls Royce". Cât de pătată este reputaţia lui Dan Diaconescu

Se crede un "Mesia călare pe un Rolls Royce". Cât de pătată este reputaţia lui Dan Diaconescu
de O.P.    |    24 Sep 2012   •   13:23

Dan Diaconescu, autointitulatul "preşedinte al poporului", care se luptă zi şi noapte să ia ţara din mâna "ciocoilor" are un trecut tumultuos. Însă, pentru cei mulţi şi credule, cuvintele "Mesiei călare pe un Rolls Royce alb" sunt tămăduitoare.

"Voi reda Combinatul Oltchim poporului" este declaraţia care a venit după ce s-a trezit ca fiind acţionar majoritar al combinatului de la Râmnicu Vâlcea.

CINE ESTE DAN DIACONESCU şi CONTROVERSELE legate de numele său

Dan Diaconescu este acţionar la trei companii care au înregistrat datorii de 2,3 milioane de euro la bugetul statului. Diaconescu, care spune că va finanţa Oltchimul, ba cu ajutorul poporului, ba prin intermediul unor investitori misterioşi, este şi proprietarul OTV, care este în plin proces de insolvenţă.

Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, Dan Diaconescu este acţionar la cinci companii: Preciziei Bussines Center, Oglinda Television, El Salt &RCP 2000, Oglinda Press, Dan Diaconescu Distribution L.D şi Ocram Televiziune, companie care deţine postul OTV. Potrivit informaţiilor publicate de site-ul ANAF, în iunie două din companiile la care Dan Diaconescu este acţionar înregistrau datorii la stat de peste 1,75 milioane euro.

Cele mai multe datorii le înregistra compania Oglinda Press, la care Diaconescu este acţionar cu 95%. Oglinda Press avea datorii totale de 7.035.582 lei, din care 7 milioane la bugetul de stat (din care 2,7 mil. lei TVA, impozit pe profit - 1 mil. lei, dobânzi şi penalităţi de 2,5 milioane de lei), 25.647 lei la pensii, 912 lei la şomaj, 9023 la sănătate.

La datoriile celor două companii se adaugă şi 600 000 euro pe care îi datorează Ocram Televiziune (care deţine licenţa OTV) la finanţele locale. În total, companiile la care Dan Diaconescu este acţionar au înregistrat datorii către stat în valoare de 2.350.000 euro. Principala afacere a lui Dan Diaconescu este OTV-ul.

Pe 30 martie OTV a intrat în faliment. Tribunalul Bucureşti a admis solicitarea societăţii Mamitzu Production SRL, care a cerut instanţei declanşarea procedurii insolvenţei pentru televiziunea lui Dan Diaconescu. Societatea Mamitzu Production SRL a solicitat Tribunalului Bucureşti (TB), pe 30 noiembrie 2011, deschiderea procedurii insolvenţei în cazul societăţii Ocram Televiziune SRL, scrie Gândul.info.

În 2011 averea lui Dan Diaconescu era evaluată la 8-9 milioane euro. În 2010 presa a vehiculat că averea lui Diaconescu ar fi de 30 milioane euro.

Un tabloid a realizat şi un recensământ al proprietăţilor imobiliare deţinute de Diaconescu. Astfel Diaconescu ar fi deţinut în 2010 şase imobile.

Presa a mai vehiculat şi că Diaconescu ar mai deţine un iaht de 2.000.000 de euro, un Rolls-Royce Phantom de 385.000 de euro, un Rolls-Royce Drophead de 340.000 de euro, un Bentley Flying Spur de 200.000 de euro şi două elicoptere. Toate aceste proprietăţi nu au fost însă confirmate oficial.

Citeşte mai multe despre profilul lui Dan Diaconescu, pe www.gandul.info






×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close