Antena 3 CNN Actualitate Se prăbușește imperiul lui Adamescu. De ce a fost reținută văduva milionarului

Se prăbușește imperiul lui Adamescu. De ce a fost reținută văduva milionarului

Se prăbușește imperiul lui Adamescu. De ce a fost reținută văduva milionarului
de S.T.    |    10 Oct 2018   •   21:22

Carmen Adamescu, una dintre cele mai bogate femei din România, îşi va petrece noaptea în spatele gratiilor. 

Văduva milionarului Adamescu este acuzată de evaziune fiscală şi delapidare. Ar fi cheltuit - fără drept - averi din conturile firmei care administrează cel mai vechi centru comercial din România. După moartea magnatului, fiul lui, Alexander, şi-a denunţat mama vitregă. 

Carmen Adamescu a fost reţinută pentru 24 de ore, la finalul unei zile care a început cu vizita poliţiei în vila ei din centrul Capitalei.

Sub escorta anchetatorilor, Carmen Adamescu a fost condusă la audieri la sediul Poliţiei Române. Aici a aflat că ancheta a pornit de la mai multe denunţuri făcute din Marea Britanie, de familia fostului ei soţ.

Deşi e fugit în Marea Britanie şi e căutat de autorităţi, Alexander Adamescu e în război cu fosta soţie a tatălui său. Miza: averea familiei.

Bărbatul a depus mai multe plângeri la poliţie în care demască presupuse fraude financiare. Vorbeşte inclusiv de un posibil management defectuos al centrului comercial Unirea, pe care Carmen Adamescu l-a condus până când a fost înlăturată printr-o hotărâre a instanţei.

Salariul ca preşedinte al mallului era de 10.000 de euro pe lună. Reprezentanţii centrului comercial o acuză pe Carmen Adamescu de faptul că ar fi dispus de banii magazinului după bunul plac.

Carmen Adamescu a primit mai bine de jumătate din averea familiei după ce soţul ei a murit în închisoare. Avere estimată ultima oară la 800 de milioane de euro.

În 2013, Dan Adamescu era al doilea cel mai bogat român.

 

×
Subiecte în articol: milionar vaduva dan adamescu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close