Antena 3 CNN Actualitate Şefa DIICOT, Alina Bica, trimisă în judecată de DNA

Şefa DIICOT, Alina Bica, trimisă în judecată de DNA

Şefa DIICOT, Alina Bica, trimisă în judecată de DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Dec 2014   •   12:53

Dosarul fostei şefe DIICOT, Alina Bica, a fost trimis în judecată, luni. Anunţul a venit de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) care a precizat că dosarul Alinei Bica a ajuns de la DNA la ei şi l-au înregistrat.

Astfel, Bica a fost trimisă în judecată şi ea va trebui să se prezinte în faţa judecătorilor de acolo, pentru a încerca să îşi facă apărarea.

DNA a finalizat dosarul la aproximativ o lună din momentul în care au ridicat-o pe Alina Bica de pe stradă, deşi este o cauză complexă.

Rămâne însă o altă parte de dosar la DNA, mai exact disjungerile care vizează mai mulţi politicieni şi oameni de afaceri, printre care şi Elena Udrea.

O parte din celebra despăgubire de la ANRP, anchetată în dosarul fostei şefe DIICOT, Alina Bica, a intrat în conturile familiei Cocoş, fiind vorba inclusiv de Elena Udrea şi Alin Cocoş, se arată într-un document al procurorilor DNA.

În acest dosar, fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost arestată preventiv, pe 22 noiembrie, printr-o decizie luată de instanţa supremă. Bica este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile aprobate în 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Şefa DIICOT era atunci secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al comisieri din ANRP care a aprobat despăgubirile.

Aceeaşi măsură preventivă a fost luată pentru Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, care au făcut parte, şi ei, din comisia care a acordat despăgubirile, şi cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nuţiu. Cei trei sunt acuzaţi tot de abuz în serviciu.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiar al despăgubirii pentru terenul supraevaluat, este cercetat sub control judiciar. Gheorghe Stelian, susţin anchetatorii, ar fi împărţit cu alţi trei oameni de afaceri cei 61 de milioane de euro - prejudiciul în urma despăgubirii plătite pentru terenul supraevaluat.

Stelian, zis Stelu, este cunoscut pentru mai multe afaceri cu imobiliare. De la el ar fi cumpărat Elena Udrea, în 2006, un teren în zona Floreasca din Bucureşti, pentru a construi locuinţe. Totodată, Udrea a mai cumpărat un teren pe malul lacului Griviţa, tot pentru un proiect imobiliar, după ce a făcut un credit de 3,3 milioane de euro la BRD. Proiectul neavând succes, Udrea a vândut terenul şi creditul lui Alexandru Faur, partener de afaceri al lui Stelian.

Aceasta a făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, care, în martie 2011, a aprobat să i se plătească omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei, reprezentând despăgubiri pentru un teren de 13,0535 ha situat în Bucureşti, zona Plumbuita, deşi, în realitate, acel teren valora mult mai puţin.

În acest dosar, a mai fost arestată preventiv şi fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean.

×
Subiecte în articol: Alina Bica trimis in judecata
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close