Antena 3 CNN Actualitate Şeful ANM a făcut un anunţ care îi nemulţumeşte pe români. Ce ne aşteaptă în acest weekend. Vezi progroza meteo

Şeful ANM a făcut un anunţ care îi nemulţumeşte pe români. Ce ne aşteaptă în acest weekend. Vezi progroza meteo

Şeful ANM a făcut un anunţ care îi nemulţumeşte pe români. Ce ne aşteaptă în acest weekend. Vezi progroza meteo
Sursa foto: Foto: www.womanaroundtown.com
26 Oct 2012   •   12:54

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va emite, sâmbătă, o informare de scădere accentuată a temperaturii în întreaga ţară. Temperaturile vor începe să scadă duminică, maximele urmând să coboare, începând cu vestul ţării, până la 10-5 grade Celsius.

Potrivit directorului general al ANM, Ion Sandu, scăderea accentuată a temperaturii va începe din noaptea de duminică, iar în cursul nopţilor de duminică şi de luni există riscul să fie înregistrate blocaje ale traficului rutier în pasul Tihuţa şi în pasul Gutâi din cauza precipitaţiilor.

Directorul ANM a mai precizat că, ulterior intervalului menţionat, vremea se va încălzi uşor din nou, maximele urmând să ajungă la 15 grade Celsius ziua şi 5 grade noaptea, informează Mediafax.

Prognoza meteo pentru zilele următoare:

VINERI (26 octombrie)
În sudul şi sud-estul ţ
ãrii vremea va fi în general frumoasã şi mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã. În celelalte regiuni cerul va prezenta înnorãri şi izolat va ploua slab îndeosebi în Maramureş, nordul Transilvaniei şi al Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime vor fi de la 10 ...12 grade în nordul teritoriului şi în depresiuni, pânã la 23...24 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime, în general, între 2 şi 12 grade. Dimineaţa şi noaptea în zonele joase, îndeosebi din regiunile intracarpatice, pe arii restrânse va fi ceaţã. Presiunea atmosferica va fi în uşoarã creştere ziua şi în scãdere noaptea.

SÂMBĂTĂ (27 octombrie)

Vremea va fi mai caldã decât în mod obi
şnuit pentru aceastã perioadã. Cerul se va înnora treptat în jumãtatea de vest a teritoriului unde, mai ales seara şi noaptea, va ploua. Îndeosebi în zona de munte cantitãţile de apã vor depãşi izolat 15 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil cu unele înnorãri şi pe arii restrânse ploi slabe pe parcursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri la munte, dar temporar şi în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei şi în regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade, iar cele minime, în general, între 5 şi 15 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat în zonele joase se va semnala ceaţã. Presiunea atmosferica va fi în scãdere.

DUMINICĂ (28 octombrie)

Vremea se va rãci accentuat în vestul
şi nordul ţãrii. Cerul va prezenta înnorãri şi va ploua, ziua în Maramureş, Crişana, Transilvania, Moldova şi pe arii restrânse în rest, iar noaptea îndeosebi în regiunile din jumãtatea sudicã a ţãrii. În zona de munte şi trecãtor în extremitatea de nord-est precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla în general moderat cu intensificãri pe crestele montane şi în regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7...8 grade în nordul Moldovei, dar şi în regiunile vestice, pânã în jurul valorii de 24 de grade în sud, iar cele minime, între 0 şi 10 grade, mai ridicate pe litoral.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi meteoplus.ro

 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close