Antena 3 CNN Actualitate Şeful CSM: N-am ştiut de ilegalităţile comise de Alina Bica

Şeful CSM: N-am ştiut de ilegalităţile comise de Alina Bica

Şeful CSM: N-am ştiut de ilegalităţile comise de Alina Bica
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    04 Dec 2014   •   15:35

CSM se spală pe mâini de cazul şefei DIICOT, arestată pentru fapte de corupţie. Consiliul susţine că nu a avut nicio informaţie că Alina Bica a comis ilegalităţi, atunci când a avizat pozitiv propunerea Ministerului Justiţiei pentru şefia DIICOT.

Însă, chiar şi atunci când au apărut pozele cu Alina Bica şi Elena Udrea la Paris, singura reacţie a CSM a fost să sesizeze Inspecţia Judiciară, care nici până acum nu a prezentat vreun raport.

Preşedintele CSM susţine că instituţia a avizat în orb propunerea Alinei Bica pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT. Asta pentru că niciuna dintre instituţiile care investigau posibilele ilegalităţi comise de Bica nu a informat Consiliul. Preşedintele CSM vrea însă ca, în viitor, numirile în funcţia de Procuror General, şef al DNA şi şef al DIICOT, să se facă în interiorul sistemului. Cu alte cuvinte, propunerile să nu mai vină de la Ministerul Justiţiei şi să fie aprobate de Preşedinţie.

Alina Bica a fost numită şefă DIICOT în mai 2013, după ce preşedintele Traian Băsescu a aprobat propunerea făcută de Minsterul Justiţiei.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close