Antena 3 CNN Actualitate Şeful PNL Gorj, Dian Popescu, reţinut pentru 24 de ore. El a fost prins cu afaceri necurate

Şeful PNL Gorj, Dian Popescu, reţinut pentru 24 de ore. El a fost prins cu afaceri necurate

Şeful PNL Gorj, Dian Popescu, reţinut pentru 24 de ore. El a fost prins cu afaceri necurate
Sursa foto: Foto: impactingorj.com
de M.Z.    |    04 Iul 2012   •   08:49

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Acesta ar fi încasat nejustificat, prin firma de construcţii pe care o deţine împreună cu fratele său, aproape un milion de euro pe lucrări nerealizate.

Totul s-a întâmplat în complicitate cu primarul din localitatea Peştişani, care a contractat firma pentru o lucrare la un campus şcolar.

Procurorii susţin că lucrările efectuate de firma celor doi fraţi au fost făcute doar pe hârtie şi decontate din banii publici de primarul din Peştişani, reţinut şi el în urmă cu o săptămână pentru abuz în serviciu şi luare de mită.

"Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă pentru 24 de ore a învinuiţilor Popescu Titus Gabriel şi Popescu Dumitru Dian, cei doi fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave", a declarat Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Avocatul primarului dezminte însă orice acuzaţie.

Procurorii vor solicita mandate de arestare pentru 29 de zile şi pentru şeful PNL Gorj şi pentru fratele acestuia. Prejudiciul din acest dosar se ridică la un milion de euro.





×
Subiecte în articol: retinut afaceri abuz in serviciu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close