Antena 3 CNN Actualitate Senatorul Şerban Mihăilescu, condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Senatorul Şerban Mihăilescu, condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Senatorul Şerban Mihăilescu, condamnat la un an de închisoare cu suspendare
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Dec 2011   •   14:17

Senatorul UNPR Şerban Mihăilescu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Cunoscut drept "Micky Şpagă", senatorul a fost judecat în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie în legătură cu primirea mai multor arme de vânătoare de la fostul său consilier Fănel Păvălache. Mihăilescu poate face recurs la decizia Înaltei Curţi.

Senatorul a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru primire de foloase necuvenite şi un an de detenţie cu suspendare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, aplicându-se în final pedeapsa de un an cu suspendare.

În plus, Şerban Mihăilescu trebuie să plătească 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, iar armele vor rămâne în custodia statului. Sentinţa poate fi atacă cu recurs la Completul de cinci judecători, informează Mediafax.

În perioada 12 aprilie 2002 - 30 mai 2002, când deţinea funcţia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Şerban Mihăilescu a primit de la Fănel Păvălache nouă arme de vânătoare, în valoare totală de 264.000.000 lei vechi. În schimb, Mihăilescu l-a numit pe Pavelescu în funcţia de consilier.

 




 

 




×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close