Antena 3 CNN Actualitate Aici greșim mult când stăm la volan. Medic: ”Asta este poziţia corectă pe care trebuie să o adaptăm”

Aici greșim mult când stăm la volan. Medic: ”Asta este poziţia corectă pe care trebuie să o adaptăm”

Din ce în ce mai multă lume circulă cu maşina pentru că a venit frigul, dar şi de teama coronavirusului. Ceea nu ştiam este faptul că ne putem deforma coloana dacă adoptăm o poziţie greşită la volan.

Aici greșim mult când stăm la volan. Medic: ”Asta este poziţia corectă pe care trebuie să o adaptăm”
de Andreea Cigolea    |    12 Noi 2020   •   11:15

Medicul ortoped Tarek Nazer ne spune la Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” ce facem greşit la volan de ne doare spatele.

''Atunci când nu adoptăm o poziţie corectă, forţăm sau afectăm coloana, dar nu numai coloana, ci toate articulaţiile, mai ales dacă conducem ore întregi, sau prindem aglomeraţie şi stăm mult într-o poziţie incorectă. Supunem articulaţiile unui stres mult mai mare decât dacă am sta într-o poziţie corectă. 

Este recomandat la minim două ore, să facem o pauză de cinci minute

 La maşinile mai noi îţi arată şi un semn de cafea, că trebuie să iei o pauză, că ai condus prea mult şi ai stat prea mult în aceeaşi poziţie.

Este adevărat că în maşinile automate stăm un pic mai lejer, dar câteodată stăm lejer, dar greşit şi nu este foarte bine. Pot apărea şi deformări dacă stăm într-o poziţie greşită mult timp şi de asta este important să stăm cât mai drepţi şi cu coloana cât mai la 90 de grade cu trunchiul nostru.

Poziţia corectă pe care trebuie să o adaptăm. Ca şofer, trebuie să fim mai atenţi, pentru că atunci soliciţi şi mâinile şi picioarele, şi trebuie să adaptăm poziţia corectă şi la nivelul mâinilor şi picioarelor şi să evităm unele accidente.

Reguli pentru a avea o poziţie corectă la volan

În primul rând trebuie să aşezăm scaunul. Să fie cât mai apropiat, în aşa fel încât să permitem să facem mişcarea de frânare, fără să fie nevoie să fie prea departe şi să întindem piciorul prea mult (...) Coloana trebuie să fie dreapta, să adaptăm poziţia la 90 de grade. Majoritatea scaunelor sunt făcute în aşa fel încât să respecte curbura coloanei, deci nu este o problemă. Mâinile la fel.

Trebuie să menţinem o flexie de 20-30 de grade, în aşa fel dacă avem o accidentare, să joace rolul de amortizor. Distanţa între volan şi piept trebuie să fie de minim 30-40 de cm. Este distanţa de siguranţă, în aşa fel încât dacă avem o accidentare să nu ne lovim direct cu airbagul. Întotdeauna trebuie să avem o viziune cât mai bună la bord şi să lăsăm cel puţin 10 cm între capul nostru şi plafon.  Dacă avem o denivelare, să nu ne lovim cu capul în plafon'', a explicat dr. Tarek Nazer, medic specialist Ortopedie.

×
Subiecte în articol: volan Sfat de sănătate tarek nazer
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close