Antena 3 CNN Actualitate Şi-a riscat libertatea pentru 30.000 de euro. Primarul din Frăsinet, reţinut pentru luare de mită

Şi-a riscat libertatea pentru 30.000 de euro. Primarul din Frăsinet, reţinut pentru luare de mită

Şi-a riscat libertatea pentru 30.000 de euro. Primarul din Frăsinet, reţinut pentru luare de mită
Sursa foto: Foto: leadingaguild.blogspot.com
05 Oct 2011   •   11:20

Primarul din Frăsinet, judeţul Călăraşi, a fost reţinut pentru luare de mită. Primarul i-a cerut patronului unei firme 10% din suma pe care acesta trebuia să o încaseze pentru lucrări la alimentarea cu apă a comunei. Primarul a primit mită de aproape 30.000 de euro.

În perioada septembrie 2010-septembrie 2011, Manole Vasile, în calitate de primar al comunei Frăsinet, judeţul Călăraşi, a
solicitat de la administratorul unei societăţi comerciale 10% din suma alocată de Primăria Frăsinet pentru realizarea unei lucrări de alimentare cu apă în comuna respectivă. Suma prevăzută pentru lucrare a fost de 2.585.633,51 lei.

Manole Vasile i-a comunicat denunţătorului că primăria îi va plăti lucrările, pe măsură ce acestea sunt realizate, doar după ce îi va da 10% din valoarea fiecărui decont, se arată într-un comunicat al DNA, citat de Mediafax.

Din banii pretinşi, inculpatul Manole Vasile a acceptat şi primit de la denunţător suma totală de 118.100 lei, în mai multe tranşe.

Primarul urmează să fie prezentat Tribunalului Ialomiţa cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

 




×
Subiecte în articol: primar Calarasi luare de mita retinut
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close