Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii de la Nokia dau vina pe Guvern pentru numărul mic de salarii compensatorii

Sindicaliştii de la Nokia dau vina pe Guvern pentru numărul mic de salarii compensatorii

Sindicaliştii de la Nokia dau vina pe Guvern pentru numărul mic de salarii compensatorii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Noi 2011   •   18:40

Sindicaliştii de la Nokia dau vina pe Guvern pentru numărul mic de salarii compensatorii pe care compania de telefonie le va da angajaţilor de la Jucu. Executivul nu s-a implicat în negocieri, aşa cum s-a întâmplat la fabrica Nokia din Germania, unde s-au dat 60 de salarii compensatorii.

La Jucu, suma maximă compensatorie poate ajunge la 4.200 lei net, adică 1.000 de euro. În 2007, când Nokia a închis fabrica din Bochum, Germania, angajaţii au primit minim 60 de salarii compensatorii, adică aproximativ 80.000 de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a anunţat că negociază în paralel cu şefii Nokia plata a alte 20-30 de salarii compensatorii. În pachetul negociat de sindicaliştii de la Jucu mai sunt prevăzute o primă de Crăciun de 200 de lei, un telefon cadou de 160 de euro şi, în funcţie de caz, 500 de euro pentru studii sau pornirea unei afaceri.

Fabrica Nokia de la Jucu, deschisă în 2008, se va închide efectiv la finalul acestui an. Cei peste 2.000 de muncitori vor fi platiţi până în martie 2012. Din aprilie anul viitor, Nokia va începe plata salariilor compensatorii.

×
Subiecte în articol: Nokia salarii compensatorii muncitori Prime
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close