Antena 3 CNN Actualitate Sinodul Mitropoliei Moldovei: Episcopul Hușilor, implicat într-un scandal sexual, nu mai are voie să oficieze slujbe

Sinodul Mitropoliei Moldovei: Episcopul Hușilor, implicat într-un scandal sexual, nu mai are voie să oficieze slujbe

Sinodul Mitropoliei Moldovei: Episcopul Hușilor, implicat într-un scandal sexual, nu mai are voie să oficieze slujbe
de S.T.    |    22 Iul 2017   •   08:36

A fost luată o primă măsură concretă împotriva episcopului de Huși care apare într-o înregistrare indecentă.

Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, nu mai are voie să oficieze slujbe, a decis Sinodul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei s-a reunit, vineri, într-o şedinţă la care au participat toţi membrii acestui for bisericesc.

„În cadrul acestei întruniri, s-a discutat din nou situaţia creată în jurul acuzaţiilor aduse Episcopului Corneliu de Huşi, cu referire la presupuse abateri de natură morală. Ca rezultat al discuţiilor care au avut loc, ierarhii prezenţi au solicitat Episcopului Huşilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe bisericeşti, până la proxima şedinţă a Sfântului Sinod, când se va aborda acest subiect, urmând ca Părintele Episcop Corneliu să se supună acestei solicitări. Rugăciunea ierarhilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei se îndreaptă către Dumnezeu pentru aflarea adevărului şi împlinirea voii Sale”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Cazul Episcopului Corneliu Bârlădeanul a intrat în atenţia publică în luna iunie, când acesta a depus la DNA plângere împotriva a trei preoţi care l-ar fi şantajat cu darea în vileag a unor imagini compromiţătoare. Ulterior, filmul respectiv a apărut în spaţiul public. Jitaru Sebastian Cristi, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Damian Gheorghe, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui şi Bumbu Răzvan Mihail, preot paroh la Parohia Văleni au fost reţinuţi pe data de 15 iunie, fiind acuzaţi că ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publice o serie de imagini video în care episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, ar apărea în ipostaze compromiţătoare. Ei au fost ulterior plasaţi în arest la domiciliu.

Cine este Episcopul de Huși care a provocat scandalul sexual în BOR

Citiți și:

Un preot rupe tăcerea. Mărturii halucinante despre episcopul de Huși. „Lucra profesionist. Urmărea copii săraci”

×
Subiecte în articol: Corneliu Barladeanu episcopul Huşilor
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close