Situaţie alarmantă pe Dunăre. Debitul crescut al fluviului a împins în larg navele care nu erau ancorate la mal

de O.P.    |    27 Feb 2012   •   05:55
Situaţie alarmantă pe Dunăre. Debitul crescut al fluviului a împins în larg navele care nu erau ancorate la mal Foto: ziare.ro

Podul de gheaţă format în zona Chiciu din Călăraşi a cedat ieri din cauza debitului crescut al Dunării. Blocurile imense de gheaţă  au împins navele spre larg navele care nu erau bine ancorate la mal. Printre acestea s-au aflat şi două feriboturi fără echipaj la bord. 

Ambarcaţiunile au fost purtate de gheaţă până când s-au ciocnit de un ponton al Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu. Acestea au pus astfel în pericol celelalte nave ancorate la mal, printre care şi una de pasageri, dar şi pontonul Poliţiei de Frontieră.

La această oră, pe Dunăre, în jurisdicţia Călăraşi se află 18 convoaie, două dintre ele fiind încărcate cu combustibil. Acestea sunt cu motoarele pornite şi monitorizate în permanenţă, pentru evitarea unui dezastru pe Dunăre.

Staţia plutitoare de captare a apei din municipiul Călăraşi a fost şi ea smulsă de sloiurile de gheaţă.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close