Antena 3 CNN Actualitate Social A murit jurnalistul şi scriitorul Raico Cornea. Avea 51 de ani

A murit jurnalistul şi scriitorul Raico Cornea. Avea 51 de ani

Raico Cornea, un jurnalist profesionist care a dedicat Televiziunii Române aproape trei decenii, s-a stins fulgerător din viaţă miercuri seara, la vârsta de 51 de ani.

A murit jurnalistul şi scriitorul Raico Cornea. Avea 51 de ani
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iul 2021   •   23:08

Anunțul ar fi fost făcut chiar de postul public de televiziune (TVR), acolo unde cunoscutul jurnalist făcea parte din fosta administrație a Televiziunii Române.

Autor a numeroase producții TV, coautor al filmului "Peisaj după embargou", laureat al premiului APTR (1997), autor al filmelor documentare: ”Sârbii din România”, ”Ucrainenii din Banat”, ”Dobrogea multiculturală”, ”Timișoara, o Europă în miniatură”, ”Timișul, splendoarea diversității etnice”, ”Banatul multicultural”, ”Evreii din Arad – 300 de ani”, Raico Cornea a fost, de-a lungul timpului, corespondent de război, videojurnalist, realizator, producător, redactor șef al Redacției Știri TVR Timișoara și directorul canalului TVR 1.

Din anul 2007, Raico Cornea a făcut parte din Consiliul de Administrație al SRTv, ca reprezentant al grupului minorităților naționale din România.

Raico Cornea a murit fulgerător la 51 de ani

În dimineața zilei de miercuri a făcut o ultimă postare pe Facebook. Voia să realizeze un nou film documentar.

„FB mă întreabă la ce mă gândesc. Ei bine, mă gândesc cum este posibil ca o instituție respectabilă din Novi Sad, care se ocupă atât de creșterea culturii sârbe, cât și a istoriei să spună oficial că Sava Tekelija nu le acordă prioritate… Despre ce este vorba?

Am intenționat, de până acum, să nu fie filmat niciun film serios despre Tekelije, să fac un documentar anul acesta despre unul dintre cei mai mari binefăcători ai poporului sârb, despre Aradjanin care a fost la conducerea întâi Novi Sad, Matica Srpska, (…). Dar stimata comisie a Fondului Evaziv, persoane distrase și pentru cooperarea cu sârbii din regiune, a decis recent să respingă doar filmul Sava, cu raționamentul în paragrafe și puncte ale unor reguli care rar pot fi înțelese sau contrazise", a scris jurnalistul pe pagina sa de socializare.

Fondator al Uniunii Jurnaliștilor din Mass-media Minorităților Etnice (UJMME), președinte UJMME din mai 2017, Raicu Cornea a semnat și cinci volume de reportaj, analiză și beletristică, fiind doctor în filologie-comunicare. Raico Cornea ar fi împlinit, luna aceasta, 52 de ani.

×
Subiecte în articol: Raico Cornea TVR scriitor jurnalist
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close