Antena 3 CNN Actualitate Social Acesta este motivul care a dus la condamnarea la închisoare pe viață a criminalei de la metrou

Acesta este motivul care a dus la condamnarea la închisoare pe viață a criminalei de la metrou

Acesta este motivul care a dus la condamnarea la închisoare pe viață a criminalei de la metrou
26 Oct 2018   •   17:48

Criminala de la metrou a încercat, în două atacuri succesive, să ucidă o tânără, fostă sportivă, și a împins sub roțile metroului o alta care și-a găsit sfârșitul sub garnitura de tren. Vineri, Magdalena Șerban a fost condamnată la închisoare pe viață, în prima instanță.

Medicii legiști specializați în psihiatrie care au spus-o pe asasină unor examinări minuțioase, în cadrul secției de psihiatrie a Spitalului Penitenciar Jilava, au numit cazul Magdalenei Șerban drept unul cu simptome atipice care nu poate fi încadrat într-o anumită categorie de boli mintale.

La finele celei o lună și jumătate de investigații de specialitate, verdictul a fost acela că ucigașa avea, în momentul celor două atacuri, discernământul mult scăzut, rezultat care părea că ar putea să o avantajeze în instanță, în timpul procesului, la pronunțarea unei sentințe, scrie libertatea.ro.

Lucrurile nu au stat însă să așa. Ba mai mult, Magdalena Șerban – care probabil spera la o pedeapsă mai ușoară sau chiar la internarea într-un spital de boli mintale -, nu a primit clemență din partea magistraților bucureșteni, ci a fost condamnată la închisoare pe viață.

O sentință normală, pronunțată astăzi, judecând după gravitatea faptelor – o tentativă de omor și un omor comise la distanță de câteva ore în două stații de metrou din Capitală -,  însă una ce pare extremă dacă luăm în calcul afecțiunile psihice de care suferă aceasta.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close