Antena 3 CNN Actualitate Social Arma produsă în România care va putea fi folosită de trupele NATO

Arma produsă în România care va putea fi folosită de trupele NATO

Arma produsă în România care va putea fi folosită de trupele NATO
18 Oct 2017   •   22:53

Fabrica de Arme Cugir a realizat un nou tip de armă de asalt, ce dezvoltă o viteză la gura ţevii de peste 800 de metri pe secundă şi se încadrează în normele NATO. Reprezentanţii fabricii aşteaptă comenzi de la Armata Română după ce va fi omologată.

Arma a fost expusă miercuri în poligonul din Alba Iulia în timpul activităţilor desfăşurate de Ziua Armatei Române.

„Prototipul a fost fabricat pe liniile existente ale societăţii Fabrica de Arme Cugir. Deci nu am venit cu investiţii noi deocamdată. L-am realizat pe liniile de fabricaţii ale produsului 5.45, care actualmente se află în dotarea Armatei. Necesitatea a apărut odată cu aderarea României la NATO şi trecerea pe armamentul compatibil din punct de vedere tehnic, pe armamentele compatibile NATO”, a spus Nicolae Mihăilesc, directorul Fabricii de Arme Cugir.

Arma a primit denumirea NAT 1 şi este în program de testare şi omologare.

„Am participat la primele teste din programul de omologare la unitatea militară din Târgu Mureş. Are un încărcător de 30 de cartuşe, dezvoltă o viteză la gura ţevii de peste 800 de metri pe secundă, se încadrează în normele NATO, atât la calibru, cât şi la condiţiile tehnice. După terminarea omologării cu Ministerul Apărării, aşteptăm în primul rând comenzi de la Armata Română, pe intern, dar totodată avem semnale şi ne vin oferte şi din extern”, a mai spus Nicolae Mihăilesc.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: arma România NATO trupe NATO
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close