Antena 3 Actualitate Social Armata Română a încheiat misiunea din Grecia, după incendiile de vegetație

Armata Română a încheiat misiunea din Grecia, după incendiile de vegetație

28 Iul 2018   •   15:55
Armata Română a încheiat misiunea din Grecia, după incendiile de vegetație
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com

Cele două aeronave militare din dotarea Forţelor Aeriene Române care au acţionat în Grecia, în urma incendiilor produse în această ţară, s-au întors sâmbătă în România, potrivit unui comunicat al MApN transmis AGERPRES.

Aeronavele C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, şi C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, au decolat miercuri, cu destinaţia Atena, pentru a acţiona în sprijinul forţelor de intervenţie din Grecia.

Aeronava C-27 J Spartan a efectuat, de miercuri până sâmbătă, pe timpul dislocării în Grecia, misiuni de stingere a incendiilor, conform planificării Centrului de coordonare elen, în regiunile Attica şi Insula Creta.

Cele două aeronave militare au fost deservite de un detaşament de aproximativ 20 de militari - piloţi, personal navigant şi personal auxiliar, sub comanda căpitanului-comandor Florin Ianculescu.

Armata României a intervenit în sprijinul autorităţilor de la Atena ca urmare a solicitării autorităţilor elene transmisă prin portalul informaţional CECIS (Common Emergency Communication and Information System) al Mecanismului de protecţie civilă al UE. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close