Antena 3 Actualitate Social Avertismentul autorităților! Peste 25 de localităţi sunt afectate de alunecări de teren. Mai multe familii au fost notificate că ar trebui să părăsească locuinţele

Avertismentul autorităților! Peste 25 de localităţi sunt afectate de alunecări de teren. Mai multe familii au fost notificate că ar trebui să părăsească locuinţele

29 Mar 2018   •   19:02
Avertismentul autorităților! Peste 25 de localităţi sunt afectate de alunecări de teren. Mai multe familii au fost notificate că ar trebui să părăsească locuinţele

Alunecările de teren afectează 27 de localităţi ale judeţului Prahova, punând în pericol locuinţe şi drumuri judeţene sau de interes local. Mai multe familii au fost notificate de către autorităţi cu privire la faptul că ar trebui să-şi părăsească locuinţele, însă doar o persoană a plecat la rude.

n oraş şi 26 de comune din judeţul Prahova sunt afectate de alunecări de teren, potrivit celui mai nou blanţ anunţat, joi, de Prefectura Prahova.

Cele mai recente alunecări de teren au fost raportate în localităţile Gornet Cricov, Telega, Sângeru şi Chiojdeanca. La Chiojdeanca o alunecare de teren produsă în această primăvară afectează mai multe drumuri şi două gospodării. La Telega, Sângeru şi Gornet Cricov sunt alunecări de teren mai vechi care s-au reactivat afectând două drumuri judeţene şi mai multe drumuri de interes local.

În comuna Ceptura o alunecare de teren mai veche, care s-a reactivat, pune în pericol şase gospodării.

În oraşul Boldeşti Scăeni tot o alunecare mai veche s-a reactivat şi s-a extins în zona a două case. Una dintre locuinţe este ruptă, iar cea de-a doua nu mai este sigură pentru familia care locuia în ea. Valul de pământ care a pornit la vale a afectat atât un drum de acces, cât şi alimentarea cu electricitate şi iluminatul public în zonă.

În comuna Aluniş, digul de pe malul unui pârâu s-a rupt, iar piciorul unui pod de acces dintr-un drum judeţean a fost afectat de o alunecare de teren. De asemenea, Drumul Judeţean 214 este în pericol de surpare, iar dacă acest lucru se va întâmpla, 74 de persoane ar rămâne izolate, scrie news.ro.

În comuna Plopu, o alunecare de teren pune în pericol două case, în timp ce în comuna Gornet un drum comunal a plecat la vale odată cu valul de pământ. Tot la Gornet, o locuinţă şi cinci curţi sunt afectate de o altă alunecare de teren.

De asemenea, în comuna Scorţeni, o alunecare de teren mai veche s-a reactivat după topirea zăpezii, iar trei imobile sunt afectate. 

La Ariceştii Zeletin trei drumuri comunale sunt afectate de alunecări de teren, iar la Dumbrava un mal de pământ s-a prăbuşit în apropierea unui pod CFR.

Mai multe familii din zonele afectate de alunecări de teren au fost notificate cu privire la pericolul la care se expun rămânând în locuinţe, însă o singură persoană, o bătrână din oraşul Boldeşţti Scăieni, s-a mutat la rude, celelalte persoane care locuiesc în case ameninţate de alunecări de teren refuzând să părăsească imobilele.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close