Antena 3 CNN Actualitate Social Bucureștiul a pierdut anul trecut 100.000 de locuitori. Oamenii au lăsat orașul pentru viața la țară

Bucureștiul a pierdut anul trecut 100.000 de locuitori. Oamenii au lăsat orașul pentru viața la țară

Bucureștiul a pierdut anul trecut 100.000 de locuitori. Oamenii au lăsat orașul pentru viața la țară
25 Mai 2018   •   16:34

Bucureştiul a pierdut anul trecut o sută de mii de locuitori în favoarea zonelor rurale. Este vorba despre oamenii care nu au mai suportat aglomeraţia şi traiul scump şi au decis să-şi schimbe viaţa. 

Specialiştii spun că migraţia internă a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii 25 de ani. În paralel, continuă exodul românilor în străinătate.

Experţii spun că motivele ţin de aglomeraţie şi de cheltuielie care, de multe ori, se dovedesc a fi mai mult decât poate suporta bugetul unei familii.

O lungă perioadă am avut preponderenţa de la sat la oraş, începând din 1997 avem migraţie de sens invers, de la oraş la sat.

Pentru cei care nu se descurcă la oraş cu veniturile pe care le au, satul a venit ca speranţă de găsire a soluţiei economice. Decizia de mutare de la oraş la sat vine şi cu vânzarea proprietăţilor pentru a investi într-o casă la ţară. Sunt peste 100.000 de români care au făcut asta numai anul trecut.

×
Subiecte în articol: pierdere mutare aglomeratie oras
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close