Antena 3 CNN Actualitate Social Ce s-a discutat în sala de judecată la procesul lui Cristi Borcea

Ce s-a discutat în sala de judecată la procesul lui Cristi Borcea

Ce s-a discutat în sala de judecată la procesul lui Cristi Borcea
02 Mai 2018   •   11:54

Update:  Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 au rămas în pronunţare miercuri pe cererea de eliberare condiţionată din închisoare a fostului finanţator al clubului Dinamo Cristian Borcea, care execută la Penitenciarul Jilava o condamnare de șase ani şi patru luni primită în dosarul transferurilor din fotbal. 

Avocata lui Borcea, Alice Drăghici, a explicat în sala de judecată că fostul finanţator al clubului Dinamo îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat, a plătit prejudiciul reţinut în sarcina lui şi a executat o mare parte din pedeapsa primită, respectiv patru ani şi două luni. 

Alice Drăghici a spus că Borcea a câştigat 385 de zile ca urmare a muncii prestate în penitenciar, a primit recompense şi nu a fost sancţionat. 

"Lipsa oricărei sancţiuni în penitenciar înseamnă dorinţa unui om să se reabiliteze. Doresc să corelez starea medicală cu stăruinţa în muncă. Înainte de a fi încarcerat, a suferit o operaţie gravă. Din momentul în care a fost încarcerat, a muncit permanent. Azi, lucrează în regim deschis fără supraveghere. Nu e corect ca un om care a plătit prejudiciul să fie acuzat că foloseşte de asta ca un tertip. Este un om corect. Alţi inculpaţi trimişi în judecată nu au plătit un leu. Privarea de libertate este foarte grea", a mai spus avocata. 

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a cerut respingerea cererii de eliberare condiţionată depusă de Borcea, susţinând că acesta s-a folosit de împrejurări pentru a încălca legea, iar faptele comise sunt extrem de grave. 

"Regret faptele comise. Îmi pare rău pentru familie şi copii, pentru că i-am expus la aşa ceva", a spus Cristian Borcea. 

Borcea a mai făcut o încercare de a ieşi mai devreme din închisoare, însă în octombrie 2017 Tribunalul Ilfov i-a respins cererea de eliberare condiţionată. 

Știrea inițială: Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 judecă miercuri solicitarea de eliberare condiţionată a fostului acţionar al Dinamo Cristian Borcea, care execută o pedeapsă cu închisoarea de şase ani şi patru luni în dosarul "Transferurilor de jucători".

Decizia instanţei nu va fi definitivă.

Este pentru a doua oară când Cristian Borcea cere eliberarea condiţionată. El a mai făcut o astfel de solicitare şi în 2017. Atunci, Judecătoria Sectorului 4 i-a admis cererea, dar Tribunalul Ilfov a decis, în octombrie, că fostul acţionar al Dinamo nu poate fi eliberat condiţionat şi că poate formula o nouă cerere după şase luni.

×
Parteneri
Data de la care românii vor putea călători fără viză în SUA!
x close