Antena 3 CNN Actualitate Social Ce s-a întâmplat cu copilul sechestrat de mama lui la Ghimbav

Ce s-a întâmplat cu copilul sechestrat de mama lui la Ghimbav

Femeia care s-a baricadat, luni, în locuinţa sa din Ghimbav împreună cu fiul ei este cercetată penal pentru ameninţare şi lipsire de libertate.

Ce s-a întâmplat cu copilul sechestrat de mama lui la Ghimbav
14 Ian 2020   •   12:11

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov, copilul este acum cu tatăl său, cetăţean italian, care intenţionează să-l ducă în Italia.

"Copilul, în vârstă de şase ani şi jumătate, este în acest moment în siguranţă. A fost dus, azi-noapte, (luni spre marţi n.r.) cu ambulanţa la Spitalul de Copii, unde a fost evaluat din punct de vedere medical. Copilul este clinic sănătos şi s-a recomandat consult psihologic/psihiatric de specialitate. Acum minorul se află împreună cu tatăl său. Tatăl a declarat specialiştilor noştri că se va ocupa de creşterea şi îngrijirea copilului şi că va părăsi România, împreună cu fiul său, în momentul în care situaţia se va clarifica", au precizat reprezentanţii DGASPC Braşov, conform comunicatului.

Femeia de 39 de ani, însoţită de poliţişti, a fost dusă, de asemenea, la spital, după ce reprezentanţii autorităţilor, prezenţi, luni, la locuinţa femeii, au reuşit să intre în imobil în condiţii de siguranţă.

"Conform informaţiilor primite telefonic de la reprezentanţii Poliţiei Ghimbav, femeii i s-a întocmit dosar penal pentru ameninţare şi lipsire de libertate în mod ilegal. DGASPC Braşov va asigura în continuare minorului şi tatălui acestuia consiliere de specialitate medico-psiho-socială", se mai arată în comunicat.

Reprezentanţi ai Protecţiei Copilului, sprijiniţi de jandarmi şi poliţişti, au purtat, luni, negocieri timp de peste zece ore cu femeia baricadată în casă împreună cu copilul ei, care refuza contactul cu autorităţile. DGASPC Braşov a demarat verificări în cazul femeii de 39 de ani după ce tatăl acesteia a sesizat, la Telefonul Copilului, că aceasta s-a baricadat în casă împreună cu nepotul său.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ghimbav Brașov
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close