Antena 3 CNN Actualitate Social Ce spune Casa Regală a României despre majorarea chiriei pentru Castelul Peleș

Ce spune Casa Regală a României despre majorarea chiriei pentru Castelul Peleș

Ce spune Casa Regală a României despre majorarea chiriei pentru Castelul Peleș
09 Aug 2017   •   16:49

Directorul Casei Regale, Ion Tucă, a infirmat miercuri informaţia privind creşterea tarifelor la Palatul Peleş, precizând însă că, începând cu această lună, vor fi purtate discuţii cu Ministerul Culturii în vederea prelungirii contractului de închiriere.

"E o confuzie. Urmează să expire perioada contractuală şi trebuie prelungit din nou contractul şi sunt discuţii pe care urmează să le purtăm cu Ministerul Culturii. Chiar luna aceasta de concedii o să o avem alocată pentru negocieri cu Ministerul Culturii şi cu Muzeul Naţional Peleş", a declarat Tucă, pentru AGERPRES.chi

El spune că tarifele de la Peleş nu au crescut, "pentru că în momentul acesta sunt cele din vechiul contract", dar acest lucru "este luat în calcul" şi de Casa Regală şi de Ministerul Culturii.

"Probabil că pentru următoarea perioadă trebuie să găsim forma cea mai potrivită şi una dintre posibilităţi este şi mărirea chiriei, astfel încât să putem începe lucrări de renovare şi de restaurare, de reparaţii la Castelul Peleş. Pentru că statul, din păcate, nu poate să facă lucrul acesta şi trebuie să ne-o asumăm în mod direct", a spus Ion Tucă.

Directorul Casei Regale a precizat că, în urma unor studii şi expertize efectuate la Castelul Peleş, "valoarea de piaţă a obiectivului este ceva mai mare, evident, decât e acum". "Asta pentru că Majestatea Sa Regele subvenţiona, oarecum, chiria, o aducea la un nivel foarte mic, până în acest moment, cu o înţelegere care a durat destul de mult. Valoarea avută până acum a fost maxim 11.000 de euro, din care se plătea impozit către statul român. De fapt, aceasta ar fi de aproximativ 50.000 de euro", a explicat Tucă.

El a menţionat că discuţiile vor fi purtate în lunile august şi septembrie.

"Deci nu e ceva iminent. Poate să nu fie nicio majorare. Depinde de maniera în care dânşii doresc să lucrăm în continuare, evident. Nu este o mărire iminentă, să spunem. Sunt doar studii de piaţă care arată că trebuie să fie mult mai mare chiria decât până acum. Şi asta le-am semnalat-o şi dânşilor şi rămâne de aici în colo să purtăm discuţii", a conchis directorul Casei Regale.

Presa a relatat că principesa Margareta ar fi cerut o mărire de 10 ori a chiriei pentru folosinţa publică a Castelului Peleş.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close