Antena 3 CNN Actualitate Social Cireșe din import la prețuri exorbitante: 80 de lei kilogramul

Cireșe din import la prețuri exorbitante: 80 de lei kilogramul

În pieţele din toată ţara au apărut primele cireşe, dar la un preţ care taie pofta clientilor. Deşi suntem la jumătatea lunii mai, cireşele nu sunt româneşti, ci importate din Grecia. De aici şi preţurile exorbitante. Un kilogram se poate vinde chiar şi cu 80 de lei.

Cireșe din import la prețuri exorbitante: 80 de lei kilogramul
de Vali Popovici    |    14 Mai 2021   •   12:44

Până la apariția cireșelor românești, pofticioșii se pot delecta cu cele provenite tocmai din Grecia. Desigur, doar cei cu dare de mână, pentru că preţul este foarte mare. Aşa că cei mai mulţi se mulţumesc doar cu privitul.

La fel este şi în pieţele din judeţul Vâlcea. Nimeni nu se înghesuie să cumpere.

În timp ce unii sunt chiar revoltați de costul exagerat, alții sunt de părere că, pentru perioada în care ne aflăm ar fi unul corect. Ceea ce e cert e că, momentan, cei mai mulți oameni își vor pune pofta in cui și vor aștepta scăderea prețului.

La Reșița, vânzătorii se laudă că fructele au gust bun, deşi sunt aduse din Grecia. Se pare că opinia oamenilor este împărțită în două. Unii spun că este prea scump, alții, au cumpărat și două kilograme.

Fiindcă prețul este mare și oamenii se tem să nu rămână cu marfa și să li se strice, cireșele sunt o raritate. În piața Reșița Nord, doar un singur comerciant a avut azi curajul să aducă cireșe, dar vânzarea a fost bună şi a reuşit să vândă 15 kg de cireșe, cu 80 de lei kg.

Unii vânzători spun că prețul este mare la angrosiști și ca să câștige ceva, la prețul de achiziție care este undeva la 50 de lei, trebuie să își pună și ei cheltuielile cu transportul, vânzarea și să și câștige ceva. Așa că, mai așteaptă până va mai scădea prețul la achiziție.

În România, aproximativ 1.000 de hectare sunt plantate cu cireşi. Iarna prelungită a întârziat însă coacerea fructelor, aşa că deocamdată importăm din Grecia, Turcia şi Spania.

×
Subiecte în articol: cirese import Reşiţa kilogram piete
Parteneri
Avertismentul unei bănci din România: ”Puteți rămâne fără bani!”
x close